Alergie na chlad. Má někdo stejný problém?

keksik002
9. zář 2020

aneb.. jak nevypadat jako simulant, nebo hůř nemocný s covidem..? Raní chladná rána ve mě probudila nezvyklou a dost nepříjemnou alergii na chlad, která se krom vyrážky na místech která přijdou se zimou do styku, tak i kašlem a kýcháním.. nemám rýmu, nemocná nejsem, nakažlivé to není a přesto nebo právě proto se na mě dívají skrz prsty.. obzvlášť teď.. je tu někdo se stejným,nebo podobným problémem? jak to zvládáte? mám už strach někde kýchnout..

levandule_k
9. zář 2020

Dřív se prd maskoval kýchnutím, nyní v době covidové se kýchynutí maskujeme prdem 🙂 Alergií na chlad netrpím, ale jsem dost zimomřivá, takže vytahuji rukavice mezi prvníma a to se na mě taky koukají jak na blázna, ale je mi to fuk, na krk používám šátek a cítím se fajn. Jinak mi mráz v zimě hodně vysušuje kůži, tak se ji hodně promazávám.

keksik002
autor
9. zář 2020

@levandule_k =) přesně tak

andrea93133
9. zář 2020

@keksik002 mám to samé, na lidi se vykašli 😉 trochu se ochladí a mě už tečou sople, kýcham a při prvních mrazících mám ruce rozpraskané do krve i když mám rukavice 🤷‍♀️ kopřivka mě sice ještě minula, za to se mi dělají fialové fleky po těle (ruce, nohy a všude kde nemám alespoň 3 vrstvy oblečení), rty fialový, nos červený od neustálého utírání, takže než se zahřeju, vypadá to, že jsem oběť domácího násilí 🤣

drakenn
9. zář 2020

A co zajít k obvodakovi, říct příznaky a z toho medicínský vyvodit následky?
.

amazonkajanik
9. zář 2020

@drakenn na tohle běžná (dnešní ) medicína nepomůže. Tam se musí od základu. Otuzivani,vitamíny,minerály,správná výživa a pohyb celkově.
Paradoxně,co se týče kozniho projevu,může za tím být atopicky ekzem (původně jsem se též domnívala u prvních projevů,že se jedná o omrzliny) a na atopak dnes trpí snad 90%populace,je to civilizační choroba ...

andrea93133
9. zář 2020

@amazonkajanik přesně to mi řekla obvoďačka.. že jsem extrémně přecitlivělá na chlad, že se to určitě rozjede na alergii.. že na to nic není, leda tak fenistil 🤷‍♀️ (vždycky se mnou byla rychle hotová).. kožní (když jsem byla s dcerou potvrdit u ní atopák a pro nějaký mastičky) jsem se mimoděk zmínila o krupičce u mě na nohou (ono to spíš vypadá jako kuřecí kůže, jen to není nijak drsné) a ta mi řekla źe je to forma atopického ekzému, že tohle léčit nejde🤦‍♀️

amazonkajanik
9. zář 2020

@andrea93133 bohužel,atopak v podstatě v téhle formě lze buď potlačit nebo se tomu vyvarovat. Já mám kontaktní ...gumové rukavice plus na holou kůži spouštěč (saponat,mráz) ségra má kovy,tudíž nesnese ani džíny se cvočky,musí je pravidelně po každém praní přetřít bezbarvým lakem na nehty. Mamka má škrob a taktéž rukavice (je v nich mastek či co) a tátovi stačí se zpotit v čepici a má kolem uší rudo ...

priefi
9. zář 2020

@andrea93133 kuřecí kůže, to mám taky... Ale objev roku... Syn to měl taky, zjistila se alergie na jablka a částečně to zmizlo. Kamarádka zas vysadila lepek (má alergii) a zmizlo. Takže tohle možná způsobuje nějaký alergen

keksik002
autor
10. zář 2020

Zatím mi funguje hodně promazavat a pouzivam zinkacek, takže ta kůže v pohode.. Navic je mi vecne horko, takze chodim nalehko. Vyrwzku mam ciste jen v zime, samozřejmě alergologii, kozni, imunologii, obvodaka, neurologa atd mam za sebou a potvrzenou diagnozu - alergie na chlad, o atopicky ekzem se nejedná, je to projev te alergie.. Jak teplomer klesne pod +5°C zacina nekoncici kychani a kasel.. Trochu funguji antihystaminika, trochu vincentka do nosu, ale zalezi na tom jak velka zima je..

kaja2016
12. zář 2020

@keksik002 Ma to moje mamka - jen tu vyrazku. Alergie je divna vec. Na lidi se vyprdni👍