Ahojte, měla bych dotaz na ty, kteří se léčí s alergií - jak probíhá vaše léčba? Chystám se změnit lékařku, jelikož její léčba je nulová = předepsat léky a hotovo.
S tím se pojí i má druhá otázka, jak probíhá změna alergologa. Většina dr. přijímají jen na základě doporučení od praktického lékaře, ale jak je to v tomto případě, když už jsem byla někde léčená?
@cotty @blanka.k holky, pokud muzete i treba dojet, idealne zavolejte si do Imumedu, ktery je k vam bliz, poptejte a prip. rovnou registrujte. Spada pod Synlab, je to komplex alergologie, imunologie, pneumologie.
Jsem xxx let pacientem a vzdy super pristup, vcetne nezanedbani niceho. Krevni odbery, kozni testy, spiro u me standard na kazde ko u moji pneumo, i na alergo. Aj. Pred tehotenstvim i zmena medikace aby nevadila v tehu, kazdy mesic ko, spiro atd. Proste parada 🙂
Zrovna jsem tam byla poprve i s nasi malou 22m, obcas se nam vysypava. Jen jsem si nechala napsat pro ni doporuceni od pedia. Bez doporuceni od Dr si to clovek jinak hradi. Prohlidli, rovnou ihned jak byla na lacno vzali krev na imuno/alergo rozbor a dal se uvidi dle vysledku. Prozatim ma zyrtec kapky kdyz se osype a staci ji dat 2 davky a cisto. Kozni testy nema smysl delat, kdyz je pylova sezona, tj od jara do podzimu.
@gepe děkuji moc za tip! já mám alergii na chlad, a bohužel se osypávám i v tomhle vedru ráno, jak foukne, tak začnu pupínkovatět, sice jen lehce, pár pupínků na kolenech,pár na loktech.... v zimě jsou to stovky a natíká mi i krk😅 Ale prostě si myslím, že je problém někde vevnitř - mám několik "autoimunitních" nemocí a prostě mě nebaví furt do sebe rvát prášky 😅
@cotty Souhlasím s @gepe - taky chodím do Imumedu a péče je naprosto perfektní, nemůžu si stěžovat. Paní doktorka mě poctivě hlídá, teď v těhotenství ještě víc. Léky mi hledá na míru, když jsem třeba přišla s tím, že jsem těhotná, hledala v počítači, který lék nezávadný v těhotenství pro mě bude nejlepší, žádné zkoušení, co zrovna zabere. Teď mi každou chvíli kontroluje astma, dělá spirometrii atd. a na kontrolu k ní půjdu ještě těsně před porodem, aby se ujistila, že to udýchám. Prostě super.
Co se týká toho přestupu, já jsem tam šla od jiné doktorky, neměla jsem ani žádné doporučení. Nová doktorka si pak jen napsala k té staré o dokumentaci.
Ja jsem zvadla porod s kyslikem....mam tezkou astmu, alergii, potravinovou alergii a ekzem. Bohuzel mi ted pojistovna ukoncila bilogickou lecbu - ta mi pomohla nejvic.
Biologickou lecbu
@blanka.k na to je dobry bud psychiatr 😉 😀 anebo napr. Guajacuran, ciste prirodni a nedrahy 🙂 chapu, ze je potreba i Dr, to uz zalezi na Tobe 😉 kdyz byl jeste jen v Pze v Mlynarsky, pamatuju, ze tam byli lide i ze vzdalenych koutu CR 🙂
@hanih 🙂 spickova pece, to rikam porad 😉 ja uz ani nevim jak jsem se tam dostala, jsem v jejich evidenci uz nejakych cca 17-18 let 😀
@pernile2003 ukoncila proplaceni vseobecne?
@geoe Ano ukoncila....pry kdyz mohu porodit dite tak biologickou lecbu nepotrebuji. Ted se to bohuzel zhorsujea stratila jsem laktaci. Jeste ze nam rodinu ktera pomuze.
A na co seš alergická?
@pernile2003 ty kraso, zajimavy duvod pro ukonceni lecby 😕 takze mas uz standard lekovou formu?
Veskera testovaci sada co se testuje bezne na ruce a 25 potravin.
@gepe no já spíš mám fyz.problémy - chce se mi zvracet , Kinedryl nesmím, teď o víkendu krize, 3hod. autem na dovču a 4 lékárny projité a nikde neměli žvýkačky proti zvracení....pak jsem nervní, když tam není wc, neb nemám úplně ok střeva od dětství 😀 Syn to má po mě, bez Kinedrylu ani ránu 😀
mě se ta alergie projevila o týden dřív (nebo později?), když jsem si objevila bulku v prsu... furt si říkám, jslti to nemělo nějakou souvislost. Ale prsa už ok, mám po operaci, další bulka se objevila za zas zmizla, kontroly už nějakou dobu ok...
@blanka.k to se omlouvam, ja pochopila, ze se bojis 😀 tak to naprosto chapu 🙂 zkousela jsi treba ty tehotensky lizatka na nevolnost? Treba by pomohly 😅
Hlavne, ze uz je to dobry s prsy! Ja jsem taky hlidana, nastesti uz taky v modu ok kontrol.
Nemas vubec zac dekovat, nedoporucuju nic u ceho mam byt malou pochybnost ci i nedobrou zkusenost. Drzim pesti at to vyjde! A zkus se tam objednat uz ted na srpen nekdy pokud to pujde, vetsinou byvaji delsi terminy 🙂
@blanka.k tak já jsem na tom stejně. Taky mám alergii na chlad, ale já se teda neosypávám, ale jakmile jsem někde v chladu tak mám dávivý kašel a rýmu 😒 dva roky jsem chodila na injekce, ještě jsem měla chodit jeden rok, ale zrušili to. Takže přežívám jen na lécích, které mi stejně nijak nepomáhají 😖
@leonik Mě pomáhá si to vzít ráno na lačno, min.30minpřed jídlem, jak si to dám s jídlem nebo po, tak mi účinek rapidne klesá....a účinkují mi tak 1/2dne (když je teda chladno), takže když jsem si stěžovala, že jsem unavená, tak je mám rý brát na noc. Rada super, ovšem když se pak začnu od oběda osypávat, tak pro mě k ničemu 😅
Dnes jsem si prostě kolem 13:00 řekla, že práce neuteče (pracuji z domu na ŽL), tak jsem se namazala krémem a sedla na terasu a hned puppínky byly pryč 😀
Nevíte tedy, jak je to se změnou alegologa - zda potřebuji opět žádanku nebo stačí třeba přinést jen lékařskou zprávu od předchozího dr.?
@gepe
@hanih ahoj, koukám na Váš tip ohledně Imumedu a vůbec se v tom nevyznám. Odkaz spadá pod stránky synlab.cz, dál už se o Imumedu nepíše, nikde se nedozvím, zda spolupracují s nějakou zdrav.pojišťovnou, zda berou i děti...můžete napsat cokoliv bližšího, i jen málo? Díky.
@blanka.k a co na nevolnost a zvracení Coculine? Dávám občas dceři před cestou autem. Je to homeopatikum. Někomu pomůže, někomu ne.
@olusenka Ahoj, oni toho na těch stránkách moc nemají. Imumed spadá pod Synlab, je to dceřinná společnost nebo tak nějak. Se zdravotními pojišťovnami spolupracují, ale bude lepší se informovat třeba telefonicky na konkrétní pojišťovnu. Já jsem ČPZP a s tou smlouvu mají. Děti určitě berou, potkávám jich tam dost, když chodím na kontroly 🙂
Posílám odkaz, kde jsou vypsané pobočky: http://www.synlab.cz/3580.html
A ještě je něco málo tady: http://www.imumed.cz/o-nas
@olusenka ahoj, jak jiz napsala @hanih. Drive kdysi byl samostatne, nasledne sel pod Synlab. Ano berou deti a maji smlouvy s x pojistovnami. Zde je uveden kontakt primo na Mlynarskou viz odkazy vyse, zavolej tam a oni povi vse na co se zeptas, vcetne i spoluprace s Tvoji pojistovnou. I neco malo historie http://www.imumed.cz/ .
@hanih diky! 😅
@cotty Mám stejný problém.... došla jsem k alergologovi, že mám problém, který chci řešit, že sice jsem si sama nasadila zyrtec, ale chci to nějak dál řešit. Napíchal ruce, jeslti nemám alergii na zvířata nebo prach ( i když jsem mu jasně říkala, z čeho to mám), dal mi ze s tolku nějaký úúúžasný nový lék (i když mi zabíral zyrtec)... za 14dní jsem byla pět, že jeho lék nezabírá...ok, napsal další "úžasný"... opět nezabral,zkousil to ještě jednou a už jsem tam nepřišla, neb Zyrtec přestal zabírat, Když jsem septala třeba na odběr krve, tak říkal, že to je hrozně složité, a že mi žádná vyšetření dělat nebde.... teď jsem ráda, že jsem našla něco co mi pomáhá, včera jsem to zkusila bez a dnes jsem zas osypaná, takže zase lupu prášky a furt si říkám, že půjdu k jiné lékařce (osobně, abych jí ukázala fotky, jak vypadám bez léků a popsala "léčení" jejím kologou)