Alergická reakce Augmetin. Která mast by urychlila vyléčení pupínků s bílou "čepičkou"?

nikinik_1
13. únor 2021

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda někdo nemá zkušenost s alergickou reakci na tyto antibiotika.
4 den užívání se mi udělala vyrážka jak blázen na hrudníku, celých zádech a ramenou.
Jsou to malé pupinky s bílou cepickou. Dostala jsem Dithiaden, ale zatím žádná úleva 🙄
Nedoporučí někdo nějakou mast, která by urychlila vyléčení?
Mooooc děkuji!

palja
13. únor 2021

@nikinik_1 možná fenistil gel by mohl pomoct. Manžel měl stejnou reakci jako vy, vysadil tato antibiotika a dali mu jiná. Vyrážka zmizela až ta 5 dní.

tulikiss
13. únor 2021

u me teda nic nezabralo a skoncila jsem jako decko v nemocnici s alergickou reakci. ale u me teda slo o blbou shodu nahod a kdyz po 3 dnech nezabrala jedna atb dostala jsem druhe a na oboje jsem alergicka, tak ta reakce byla o to vetsi.
Zkus calciovou mast, ta pomohla, kdyz jsem mela reakci na dalsi atb.

nikinik_1
autor
13. únor 2021

@palja mockrát dekuji, dojdu do lékárny. Ani to nesvedi, je to spis takové škrábání, jako když si na sluníčku spálíte zada a dotýká se toho tričko 🙄 antibiotika už nemám žádná, mám jen ten Dithiaden na alergickou reakci :/

nikinik_1
autor
13. únor 2021

@tulikiss mockrát dekuju.
Koukala jsem na internetu, ze ten Augmetin je smejd. Spousta lidi na nej měla alergickou reakci. Nikdy jsem na žádné léky neměla, až teď na tento :/

ajja87
13. únor 2021

Taky vím o spoustě lidí s reakcí na augmentin, zkus tu calciovku, ta by mohla pomoct

misadan11
13. únor 2021

Reakce u me byla az u posledni tabletky...a pak uz se radsi vyhybalj penicilinovym atb jako takovym...nicmene vyrazka zmizla sama bez pomoci....a po x letech na testech nevysla alergie ani na augmentin..ani na penicilin...

zelenaesmolda
13. únor 2021

@nikinik_1 jestli mas vedlejsi ucinky tak zajed na pohotovost at ti atb vymeni
Dcera mela augmentin v lete a zadnou reakci nemela

elencze
13. únor 2021

Ahoj, měla, šíleně nateklý ret po poslední tabletě, naštěstí po čase odezněla sama. Ale u tebe je to určitě na pohotovost, pro výměnu léku a nejspíš i kalciovku na tu vyrážku.

e7
13. únor 2021

Ja teda neměla reakci na augmentin ale na Nitrofurantoin a jako první pomoc mi doktorka řekla ať si vezmu dva prášky na alergii najednou 🤷

malenka3
13. únor 2021

Pokud si dostala dithiaden, tak si předpokládám řešila alergickou reakci s lékařem. Bohužel ta vyrážka bude pár dnů trvat, antibiotika máš v sobě a nevím, kolik si jich vzala z celého balení, ale k té kulminaci účinné látky dochází postupně a později, takže to trvá. Max. bych přidala ten fenistil nebo nějaké další antihistaminikum. Pokud bys měla pocit dušnosti, že ti otéká krk, okamžitě na pohotovost, ale svědění budeš muset asi vydržet.
Jinak já měla brutální reakci až dva dny po dobrání, protože došlo k maximální kulminaci účinné látky. Měla jsem v sobě dvě injekce a ještě prášky domů, protože mi začal otékat i krk zevnitř. Amoksicilin je fakt svinstvo.

nikinik_1
autor
13. únor 2021

Všem moc dekuji za zkušenosti a rady ❤️
Dostala jsem je na zánět močáku. Brala jsem v lednu jiné a na něco jiného, po těch jsem žádný problem neměla. Až teď na tyto antibiotika. Byla jsem s tím u lékaře, ihned jsem je vysadila a dostala antihistaminikum a koupila jsem nějakou masticku.
Měla jsem je brát týden, zbylo mi tam 5 tabletek.
Snad to brzy odezní. 🙏🏽 Četla jsem na internetu, ze po Augmentinu má spousta lidi potíže. Střevní problem nastal asi po druhé tabletce.

nikinik_1
autor
13. únor 2021

@malenka3 moc dekuji!! Jediné co, začala mě bolet jedna mandle, ale to prikladam k počasí ..
prášky neberu už od čtvrtečního rána a hned jsem si vzala analergin.

malenka3
13. únor 2021

@nikinik_1 to nebude ono, mandle bude z počasí..krk mám na mysli, že ti jakoby začnou otékat sliznice zevnitř a bude se ti hůř kvůli tomu polykat a dýchat. Ale vzhledem k tomu dithiadenu a analerginu si nemyslím, že by tě to potkalo, to už by se stalo. Navíc si do sebe nedostala plnou dávku antibiotik, to je taky dobře. Já myslím, že se to bude jenom zlepšovat. Mně vyrážka trvala asi týden, než zmizela. 🍀

martt
13. únor 2021

@nikinik_1 Ja mam silnou alergii na Augumentin. Ale alergická vyrážka se mi udělala po arb Furolin byla jsem osypana na nohách i v obličeji. Ztráceli se mi to cca 14 dni . Mamce ted po reakci na atb kapičky do ucha poradili mazat vyrážku tekutým pudrem a musím říct že ji to pomohlo .

atali
13. únor 2021

@nikinik_1 ahoj, já před 9 lety ležela v nemocnici se zánětem ledvin, dávali mi tenhle hnus týden, to se nic nedělo, ale jakmile jsem se vrátila dom, tak jsem 3 týdny opravdu protrpěla. Vyrážka všude, svědivá, jezdila jsem pomalu obden k doktorce, že to svědí a nic nezabírá, ona to moc neřešila, mazala jsem tekutým pudrem, který chladil, ale vše jsem měla bílé, byl to fakt očistec. V životě nikdy více, s odstupem času jsem si nechala na alergologii dělat testy, ale vyšlo to v pořádku, ale stejnak všude hlásím, že jsem na něj alergická.

nikinik_1
autor
13. únor 2021

Moc Vám všem dekuji ❤️
Vyrazku mám na hrudníku a na zádech, zada jsou úplně nejhorší. Dělají se na nich bílé cepicky, tak snad se vysusi a postupně vymizí. Pokud se do pondělí nezlepší, dostanu injekci. Tak snad.