Zdravím, bohužel se mi i v dospělosti stále objevuje akné, většinou se mi objevují velké podkožní boláky, které strašně dlouho mizí..máte tip co by mohlo pomoci? Jdu dnes i na kožní, tak klidně můžete dát i tip na něco co je na předpis, zkusila bych se domluvit s lékařkou. Předem díky za odpovědi
Na ty velké zabírá dobře Skinoren. A strava, třeba ostropestřec jako doplněk, vit E a A a riboflavin, nedráždivá dieta, s vynechanim kakaa, čokolády, rajčat, výraznějšího koření
Za mě taky Skinoren, ten jediný pomáhá.
Vynechání Tučného jídla a mléčných výrobků a cukru (jakoze sladkostí). Nejspíš budeš mít nějaký vnitřní problém, možná i hormony, stres, ale krémy jsou spis jen řešení důsledku a ne příčiny. Budeš si muset přijít na to, co ti to způsobuje, nejspíš to bude něco v jídelníčku.
@mari90 me nepomohlo ani jídlo, ani péče… až retinoidy… ale je to až poslední možnost …
Mívala jsem / mívám cystické akné, strava to neovlivňovala (a že jsem zkoušela kde co..). Ovlivnila to nejvíc dostatečná hydratace pokožky (sedí mi krémy lancome a darphin) a pitný režim, vysazení atb, porod a psychická pohoda, něco z toho, či kombinace... Několik let byl úplný klid, teď se mi rozjelo vždy u ivfek, když jsem brala a píchala hormony. Horší fáze propukla letos otěhotněním. Srovnalo se to ve 4m těhotenství, teď mám zas klid. Ať mi nikdo netvrdí, že hormony to není😅
Dvakrát denně tonikum, večer pak retinol, přes den Neutrogena (protože má spf 25), kdysi po porodu mi okamžitě pomohla kosmetika Avene, tu používám doteď.
@mari90
Je treba vyresit pricinu.
Me se takhle projevila alergie na laktozu.
Mně se to právě rozjede před MS a pak se to celkem uklidní a před další MS znovu
@mari90 obávám se, že cokoliv na předpis od kožního bude řešit jen důsledek, nikoliv příčinu.. mně moc pomohla péče o obličej, jedu zhruba rok a půl poctivé dvoufázové odličování, přírodní kosmetiku a teď už se mi občas výjimečně udělá něco kolem MS, jinak mám klid .. začala jsem tady https://www.lobey.cz/produkty-akne/