Akné v dospělosti. Co pomohlo?

mari90
10. kvě 2023

Zdravím, bohužel se mi i v dospělosti stále objevuje akné, většinou se mi objevují velké podkožní boláky, které strašně dlouho mizí..máte tip co by mohlo pomoci? Jdu dnes i na kožní, tak klidně můžete dát i tip na něco co je na předpis, zkusila bych se domluvit s lékařkou. Předem díky za odpovědi

dashyyy
10. kvě 2023

@mari90 obávám se, že cokoliv na předpis od kožního bude řešit jen důsledek, nikoliv příčinu.. mně moc pomohla péče o obličej, jedu zhruba rok a půl poctivé dvoufázové odličování, přírodní kosmetiku a teď už se mi občas výjimečně udělá něco kolem MS, jinak mám klid .. začala jsem tady https://www.lobey.cz/produkty-akne/

lv
10. kvě 2023

Na ty velké zabírá dobře Skinoren. A strava, třeba ostropestřec jako doplněk, vit E a A a riboflavin, nedráždivá dieta, s vynechanim kakaa, čokolády, rajčat, výraznějšího koření

adelka951
10. kvě 2023

Za mě taky Skinoren, ten jediný pomáhá.

krisstina93
10. kvě 2023

Vynechání Tučného jídla a mléčných výrobků a cukru (jakoze sladkostí). Nejspíš budeš mít nějaký vnitřní problém, možná i hormony, stres, ale krémy jsou spis jen řešení důsledku a ne příčiny. Budeš si muset přijít na to, co ti to způsobuje, nejspíš to bude něco v jídelníčku.

janule0123
10. kvě 2023

@mari90 me nepomohlo ani jídlo, ani péče… až retinoidy… ale je to až poslední možnost …

marea2000
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
laxesis
10. kvě 2023

Mívala jsem / mívám cystické akné, strava to neovlivňovala (a že jsem zkoušela kde co..). Ovlivnila to nejvíc dostatečná hydratace pokožky (sedí mi krémy lancome a darphin) a pitný režim, vysazení atb, porod a psychická pohoda, něco z toho, či kombinace... Několik let byl úplný klid, teď se mi rozjelo vždy u ivfek, když jsem brala a píchala hormony. Horší fáze propukla letos otěhotněním. Srovnalo se to ve 4m těhotenství, teď mám zas klid. Ať mi nikdo netvrdí, že hormony to není😅

jitazaj
10. kvě 2023

Dvakrát denně tonikum, večer pak retinol, přes den Neutrogena (protože má spf 25), kdysi po porodu mi okamžitě pomohla kosmetika Avene, tu používám doteď.

laxesis
10. kvě 2023

@jitazaj avene je super, to použivám taky

zelenaesmolda
10. kvě 2023

@mari90
Je treba vyresit pricinu.
Me se takhle projevila alergie na laktozu.

mari90
autor
10. kvě 2023

Mně se to právě rozjede před MS a pak se to celkem uklidní a před další MS znovu