Adenomyóza. Jak jste řešili?

spygy
9. lis 2022

Máte s tím někdo již zkušenost? Jak jste to řešili, řešíte?

lencaa11
9. lis 2022

@spygy ano mám u mě bude řešení odebrání dělohy jinak na Fb je skupinka -Endometrióza patří to k tomu jinak řešení jsou dlouhodobe hormony na vyvolání přechodu aby jste neměla Ms a nebo někdo zkouší homronalni tělísko mmmm

nicoleluan
9. lis 2022

@spygy mohu se zeptat, jaké mate příznaky?

lencaa11
10. lis 2022

@nicoleluan menstruační krví odchází z těla ven. Adenomyóza může způsobovat tlak v podbřišku, nadýmání před menstruací a mimořádně bolestivou menstruaci (dysmenoreu). Adenomyóza je sice považována za benigní (resp. život neohrožující) stav, časté bolesti a silné krvácení s ní spojené však mohou mít negativní dopad na kvalitu života ženy. Dosud není známo, co adenomyózu způsobuje; po menopauze však tyto potíže obvykle vymizí. Pokud adenomyóza působí ženě silné potíže, může pomoci hormonální léčba nebo hysterektomie. + bolestivý sex

spygy
autor
10. lis 2022

@nicoleluan nepociťuji nic neobvyklého, jiného, doktor mi to řekl u pravidelné roční kontrole.

spygy
autor
10. lis 2022

@lencaa11 mě při sexu nic nebolí, MS mívám 3 dny, nijak bolestivou, možná jen ten prvniden, potom už ok

lencaa11
10. lis 2022

@spygy nemusí bejt žádný příznak já to mám prý už déle a zaclo to teď az par měsíců po konizaci tak že pokud nemáte žádné problemy tak je to dobre a buď lékař řeší hormony aby šlo následně otetonet a nebo umělé oplodnění záleží na věku ženy zda má děti nebo ne u starších žen které už děti nechtějí je odebráni delohy jako řešení

spygy
autor
10. lis 2022

@lencaa11 tak doktor mi zatím doporučil dělání ovu testů, případně měřit bazální teplotu a k tomu nějaké vitamíny. Snažíme se 6. Měsíc, tak řekl, že už vzhledem k věku 35 let bych mohla na kliniku, ale ať ještě chvíli počkám. Mám již dceru a ještě chci jedno mrně

lencaa11
10. lis 2022

@spygy jj tak mě lékař řekl že klidně kdybys me další chtěli tak v tom problém nevidí že to mám ve fázi kdy to početí nebrání letos 36 let ale u mě je problém jiný skrz HPV a křečové žíly na děloze a přiklání se právě k tomu že mi to dělá i Ademyoza teď už + dneska zjištěno že mám na vaječníku malou cystu u vás bych to klidně nechala na přírodě 6 měsíců je krátká doma na závěri vytamini z obou stran je dobrá volba a čas