AD Cipralex. Máte zkušenost?

terulim
12. srp 2024

Ahoj,
Máte někdo zkušenosti s AD Cipralexem (escitalopram)? Beru ho 4. den, nikdy před tím jsem AD neměla, beru je na úzkosti. Jakmile začnu něco dělat, tak mi začne bušit srdce, dnes to vyletělo i v klidu, změřila jsem se oximetrem a ten mi ukázal saturaci 92 a nasledne se mi udelalo slabo, zatocila hlava a tep mi to ukazalo 160, po chvilxe se to zklidnilo a saturace se upravila na 98. Nevim co si o tom myslet, jsem vydesena ze mi to ukazalo tak malo kysliku. Ma nekdo zkusenosti i s tim busenim srdce? Beru zatim pulku, mam zvýšit na celý, ale to se bojim, co to se mnou udělá. Mam strach si vzit rano dalsi.

konidana
12. srp 2024

@terulim antidepresiva maji pomaly najezd. Zacnou zabirat za tyden, za dva, nebo az za tri. I propady ze zacatku jsou bezne. Vydrz😘 Minimalne 14 dni az mesic bych davku urcite nenavysovala.

berenika39
12. srp 2024

Rozhodně ber jen takové dávky, jak ti řekl lékař. Začíná se s nižší dávkou, až si tělo zvykne, může se zvýšit. 4 dny je málo, u AD trvá několik týdnů (píše se, že tři, ale může to být více), než zaberou. Dočasně se může stav zhoršit - to právě asi zažíváš. Ale určitě to bude dobré, jen trpělivost. Někdy psychiatr napíše na pomoc na překlenovací dobu Lexaurin nebo něco podobného...ale jsou návykové léky, takže to zkus vydržet. Neboj se vzít si další Escitalopram tak, jak máš. Sama si dávku určitě nezvyšuj. A pokud máš pochybnosti, je nejlepší poradit se s lékařem, který ti AD předepsal.