4,5 měsíce po porodu mi začly padat vlasy

peti25
1. říj 2015

Ahoj holky,

prosím, je normální že mi až teď - cca 4,5 měsíce po porodu začly padat vlasy? Myslela jsem si, že když padají vlasy po porodu, tak že to začne výrazně dřív než až za 4 měsíce. Tak právě přemýšlím, jestli to vůbec s tím porodem souvisí...Máte někdo podobnou zkušenost? Jinak to padání je fakt výrazný - chomáčky vlasů, tak mi ještě v životě nepadaly. Díky 🙂

zmuzle
1. říj 2015

Ahoj, ano, ja to taky taky tak mela. Nepadaly mi v tehotenstvi a pak to vse vypadalo takto najednou. 😝

mau9
1. říj 2015

Ahoj, já to měla taky tak, pár měsíců po porodu mi začaly padat, pár měsíců to trvalo a pak to zase přešlo, to se jen srovnává hladinu hormonů v těle a kojení tomu asi tak zrovna neprospívá. Ale neboj oni zase dorostou 🙂

scruffy
1. říj 2015

Přesně 3-4 měsíce po porodu mi taky vlasy začaly děsně padat, byly všude. Nijak jsem to neřešila, nějakými vitamínovými doplňky, protože jsem kojila. Ale za pár měsíců už to bylo v pohodě a teď 9 měsíců po porodu mě spíš trápí takové ty malé vlásky na čele, ale znamená to, že vlasy zase rostou.

bajushh
1. říj 2015

Bohužel je to normální...mě osobně taky vlasy nikdy nepadali...a kolem toho 4 měsíce jsem myslela, že budu do týdne plešatá..padali fáááákt hodně a po velkých chumáčcích..teď jsem 5a půl měsíce po porodu a konečně mohu říct, že se padání o 90% zlepšilo (zato mě teď trápí krátké vlásky, které dorůstají..vypadám jak po zásahu el. proudem :D) ...A vitamíny tomu nepomáhají..prostě to chce čas...a věř, že ten čas jednou přijde ;)

peti25
autor
2. říj 2015

@bajushh
@scruffy
@mau9
@zmuzle Holky moc díky za uklidnění 🙂 Jináč mamka mi radí, ať se ostříhám (ale nemám tedy nijak dlouhé vlasy, spíš takové polodlouhé melírované) a chtěla bych zas na melír, ale nevím jestli je to nejlepší nápad teď, co vy normálka ste barvily vlasy a tak, když vám padaly? Dík moc

peti25
autor
2. říj 2015

Jako právě nevím, zda ostříhání pomůže... ☹

zmuzle
2. říj 2015

@peti25 Tak ja bych s barvenim ted asi pockala. 2 mesice a uvidis. Pokud nemusis a myslim, ze sediva rozhodne nejsi. Nabarvis se jeste dost. Ono to fakt po chvili prestane a zlepsi se to. Nezoufej.

ajka198
2. říj 2015

taky tak. brečela jsem při každém mytí vlasů. Dokonce se mi udělaly lehce kouty ☹ a to mám dlouhé vlasy k lopatkám. Byl to masakr. Teď, skoro dva roky po porodu už ty nové dorostlé vlásky dám pomalu do copu. Ale zlepší se to, jen to chce čas. Myslím, že ostříhání nepomůže na vypadávání, ale je to asi praktičtější. Co vypadnout musí, tak vypadne ať už dlouhé nebo krátké.

scruffy
2. říj 2015

@peti25 Měla jsem celkem dlouhé vlasy a zkrátila jsem je dost, i kvůli tomu padání, cítila jsem se hned líp a barvila jsem je normálně.

chris_n
2. říj 2015

začaly až taky cca 4 mesice po porodu