Žádost o poskytnutí dovolené po skončení mateřské dovolené. Dostanu nějaké peníze?

dindulik
7. srp 2019

Ahoj, v půlce srpna mi končí mateřská dovolená, požádala jsem zaměstnavatele o rodičovskou do 3let věku dítěte. Mám ale ještě i nějakou nevybranou dovolenou, tu mi prý neproplatí, ale pošlou mi Žádost o poskytnutí dovolené po skončení mateřské dovolené. Takže až mi skončí mateřská, budu mít dovolenou a pak rodičovskou. A chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nevíte zda za tuto dovolenou dostanu nějaké peníze, jako náhrada mzdy nebo platu ve výši průměrného výdělku? Nebo se to jen započitá a nic nedostanu? Děkuji

balogis
7. srp 2019

@dindulik mě ji teda normálně proplatili když sem skončila md a šla na RD

jironymou
7. srp 2019

@dindulik Ahoj, ja si o dovolenou pozadala az v rijnu 😀 a pak mi prislo pred vanocema krasnych 26000 na darecky 😀

anina32
7. srp 2019

@dindulik Následující měsíc po čerpání řádné dovolené dostaneš z práce normálně výplatu za ty dny.

@balogis Dovolenou proplácí jen když ti končí smlouva. Mezi mateřskou a rodičovskou dovolenou se řádná dovolená čerpá, dostaneš ji zaplacenou a proto si myslíš že ti ji pro platili.

Lze zároveň čerpat řádnou dovolenou a zároveň pobírat rodičovský příspěvek, můžeš mít oba tyto příjmy najednou.

betelgeuzz
7. srp 2019

Dovolená se po ukončení MD neproplácí, ale čerpá. Ono technicky vzato je to to stejný, prostě ti za ni příjdou peníze, ale dle zákona se proplácí dovolená jen při ukončení pracovního poměru a při ukončení MD se čerpá.
Ještě si následující rok po čerpání nechtě údělat roční zúčtování daně, protože z té částky za dovolenou se odvede daň a při zúčtování ji vrátí.

drep
7. srp 2019

Normálně vyčerpáš a dostaneš zaplaceno, to bylo dosti příjemné 😉

balogis
7. srp 2019

@anina32 jo tak sem to myslela ale blbě napsala, zaplatili mi ji celou ve dvou platbách jelikož to bylo 25 dní,ale nemusela sem o ní zadat ani vypisovat dovolenku,tak sem to myslela

drep
7. srp 2019

@balogis já jsem tedy na personální normálně dovolenku posílala. Takové pokyny jsem dostala od naší personalistky

balogis
7. srp 2019

@drep ty brďo teď si pamatuju že mi to zřejmě poslali poštou a já jim zpět,no vidíš to jak už sem blbá,njn doma jedna puberťačka, dvouletý vztekloun a čerstvě těhotná 😆 měkne mi mozek omlouvám se za desinformace 🙈

zuzita15
7. srp 2019

@dindulik hlavne si nezapomen pozadat i o vyber dovoleny za letosni rok, za cely letosni rok