Ahoj, mám dotaz. Mám dvouletou holčičku, na kterou pobírám RP - poslední bych měla dostat v listopadu (za říjen). Nyní čekám druhé miminko, které má termín narození začátkem prosince. Chci se proto zeptat, když mi poslední RP přijde v listopadu za měsíc říjen a miminko se narodí v prosinci, co bude mezi tím? Musím se přihlásit a sama odvádět zdravotní a sociální? Nebo se budu muset přihlásit na pracák, přestože už v té době budu téměř před porodem? Děkuji za rady 🙂
Narok na materskou nemas?
@veritanas nad tím jsem také přemýšlela, ale nejsem si jistá, kde je ta hranice. Poslední příspěvek by mi byl vyplacen v lednu (za prosinec) nebo v prosinci (za listopad)? Abych pak plynule navázala dál a nemusela řešit mezidobí 🙂 Mám termín porodu 8.12. a malé v té době budou necelé tři roky.
Zp se nepocita na dny,ale mesice. Kazdopadne to res pak jeste na socialce,pripadne infolince,tam taky vi hodne.
Supeer, díky holky. Udělám to tak, je to asi nejjednodušší cesta. Prodloužím si RP 🙂
No, tobě jde vlastně o pojištění.. takže si myslím, že to rozložení bude vhodnější... Právě sí taky nejsem jistá tou hranicí, protože, když se ti miminko narodí v listopadu, už za listopad budeš pobírat na to druhé a přišla bys o peníze.. mně řekla slečna na úřadě, že minimální hranice příspěvku je 50 korun, tak bych si na ten přechod nastavila nízkou částku, abych byla na příspěvku, ale přišla o minimum..😀😀😀
@lucina_r mě bylo teď řečeno úřednicí, že minimální částka je 100 Kč
@surikata131 tak to možná zvedli.. nicméně to bude bolet míň než čeká částka...😀
Je naprosto zbytecne hybat s rodicakem, staci se na to mezidobi prihlasit na zdravotní pojišťovnu jako osoba pecujici o dite.
Můžeš si rozložit RP, abys ho pobírala o ty dva měsíce dýl a potom začneš pobírat druhý, tedy pokud malá nemá 4 roky...