Ahoj mám v péči z prvního manželství dva syny (12,10).Ve škole jim to moc nejde takže potřebují kontrolu nad učením apod. Se starším dokonce jezdím i na logopedii a mladší je na tom podobně. Můj přítel má dceru z předchozího manželství se kterou se vídá jen občas. Spolu máme 19 měsíční holčičku a tak trochu přemýšlíme jestli zvládneme ještě jedno mimčo. Kluci hrají florbal, dvakrát týdně trénink a skoro každý víkend zápas, všude je musím vozit protože bydlíme na vesnici. Já jsem vždycky chtěla velkou rodinu. Samozřejmě není to jen o tom co člověk chce ale museli by jsme rešit pro všechny prostor, nové auto apod. Zaměstnavatele mám ale teď se firma přestěhovala a popravdě se do práce celkem těším, nerada bych o práci přišla protože smlouvu mám podepsanou na jiném pracovišti. Tak se bojím aby mě pak tady vzaly. Prakticky řeším dilema, jestli jít do dalšího dítěte nebo jít radši do práce. Chápu že si tohle musím v sobě vyřešit sama ale ráda bych slyšela i jiné názory, postřehy a jak jste další dítě zvládaly. Budu ráda za každou odpověď
Máme to podobně,akorát já nemám své kluky v péči,každý týden jsou 2-4 dny u ex. Aktuálně jsou 2 a 3 třída, zatím též doprovázíme, vyzvedáváme,ale pomáhá i babička. Manželova 14 letá je u nás na víkendy. K tomu máme ročního společného. Manžel občas nadhodí zda nedáme ještě jedno. Ale reálně.. nedáme. Děti stojí dost času, energie, já nejsem chobotnice a nervy mám taky jedny. Já se teda nemám kam vracet,a stejně právě kvůli dětem budu po RD hledat práci, při které bych jela dost času na ně. Já myslím že už teď máme ( my i vy) dětí dost
Manzel má už dvě dospělé studující ( dříve ve střídavé péči), já jedno svoje a společného syna... A stačilo 😂
“Hodte si minci. V tom okamziku, kdy minci vyhodite( a nez dopadne) budete doufat v jednu z variant. Tak se to říká 🙂🙂 jinak, deti uz docela velke, znovu vam zacne nocni vstavani a "nepretrzity provoz" . Ja aktualne deti 3,5r a 2 a uz se tesiiim az budou vetsi. Ale treba me to za par let chytne do třetíce 🙈 tak to vzdy pripominam mamzelovi, at mi pripomene ty hrozně nevolnosti v těhotenství a vstavsni snad kazdou hodinu v noci jeste skoro rok po porodu....fuuu. 🙈🙈🙈🤣🤣🤣🤣 hodne stesti! ”
@vojtkovalada to jsem měla taky tak. Mezi prvními dvěma je rozdíl 22 měsíců. Byl to dost mazec. Pauza mezi druhým a třetím byla pro mě ideální. Zafungovala selektivní amnézie 😀 Třetí je od druhého skoro o 7 let a je to bezva. Užívám si to, hlavně už ze zkušenosti vím, že všechno jednou skončí, srovná se,bude lepší.
Ak ta starsi potrebuju, vsetko im nejde od ruky, tak by som sa zamyslela, ci som s dalsim dietatom schopna sa im 100% venovat, ci nebudu "stradat" v niecom a nebudu mat nedajboze pocit, ze su odsuvani na druhu kolaj. Su v citlivom veku a potrebuju matkinu pozornost aj v pripade, ze su "bez problemovy" 🙂 myslim ze mat 4 decka okolo seba je dost, ale to uz je moj osobny nazor, len som tym chcela povedat, ze aj keby si sa rozhodla dalsie dieta nemas, tak sa ti postastilo mat velku rodinu 🙂