Zdravím. Chtěla bych se zeptat dne 6.3.24 mi začala mateřská dovolená, ale stále jsem na rodičovské takže ten jsem došla na úřad zrušit a řekla jsem že nastupuji na PPM. A má otázka zní, jak je to s penězi? Přijde mi tenhle měsíc vůbec něco? 😂 Asi je to hloupá otázka, ale nevyznám se a docela mě to zajímá. Děkuju za odpověď
@rosalindamelinda TAk pani ma RP na 1 dite ,mezitim otehotnela a jelikoz ji trva pracovni pomer,nastoupila treba 8 tydnu pred porodem na MD a na starsi dite musi ukoncit RP 🙂
@rosalindamelinda věděla jsem že určitě na něco ve svém dotazu zapomenu 😂 takže ukončuji rodičak s prvním dítětem protože jsem otěhotněla a s druhým nastupuju na mateřskou 🙂
Přijde ti normálně rodicak za únor, ten chodí zpětně. Příští měsíc ti přijde mateřská za ty dny od 6.3. S rodicakem si jistá nejsem, ale za březen už tuším nepřijde pokud bude ta mateřská vyšší, než byl ten rodicak, ale ruku do ohne za to nedám. Každopádně bez peněz úplně nebudeš 🙂
V březnu bude RP za únor, v dubnu bude PPM za březen. A pokud se tvé první dítě narodilo od 28. července 2021 dále, můžeš požádat o jednorázové vyplacení zbylé části RP, který jsi nestihla pro nástup na MD vyčerpat.
Dobrý den, v této souvislosti bych se chtěla zeptat, jsem na rd se synem a nastupuji na md, rodičovský příspěvek mám ukončeny ted k 30.6.2024, na MD bych mela ale nastoupit 15.6.2024, neni to problém? Nastavila jsem si rodicak takto, abych neměla těch 15 dní plonkovych, nebo je to špatně? Předem děkuji za radu
Tak to je nějaké divné, vždyť zpravidla to bývá obráceně, nejdříve se nastupuje na PPM, trvá 28 týdnů a až skončí, tak navazuje RD - rodičovská dovolená s rodičovským příspěvkem 🙂 Nespletla jste si to? Nikdy jsem neslyšela o tom, že by to bylo naopak.