Potřebuju radu ohledně dovolené a porodného

nuny11
3. led 2019

Ahojky nemá tu prosím někdo zkušenost s tím že mu končí v práci smlouva a má tam 27 dní dovolené tudíž mu ji proplati řeším to kvůli tomu že jsem na neschopence a když mi dají proplacení dovolenou. Tak se mi zvedne příjem a ráda bych abych dostala porodné budu na mrne sama a nerada bych o porodné přišla

moxha
4. led 2019

A co se domluvit se zaměstnavatelem? Dovolenou ti samozřejmě proplatí,ale možná by šlo ukončit neschopenku těch 27 dní před nástupem na mateřskou a dovču si " vybrat" Ale to musíte pořešit spolu...

nuny11
autor
4. led 2019

@moxha ráda bych peníze i za neschopenku za dovču a i to porodny nepůjdu na sociálku pobírat dávky stím nesouhlasím ale budu na mrne sama tak bych aspoň ráda tohle

anetka9
4. led 2019

To moc možností nemá, pokud chceš jak za nemocenskou až do konce a i "navíc" proplacení dovolený, tak buďto to vyjde s tím příjmem myslím za posledního čtvrt roku a dostaneš a nebo zkus ukecat zaměstnavatele, ať ti dovolenou proplatí až třeba za dva tři měsíce a ty si hned po porodu podej žádost..jinak na sociálku stejnak musíš, jestli chceš rodičovský příspěvek, což je 220 000 momentálně

moxha
4. led 2019

@nuny11 ano,ale pokud si třeba v půlce měsíce ukončíš dovolenou a následný den nastoupíš na dovču,tak budeš mít placené oboje...A pak by jsi z dovči rovnou nastoupila na mateřskou což je 6-8 týdnů před porodem.Ale vše je na dohodě s zaměstnavatelem.