Jsem skoro od začátku na neschopence, měl to někdo podobně, asi je finančně lepší jít 6 týdnu před porodem na mateřskou ne? jak ste to měly vy?
já jdu 6 týdnů před, doktor mi řekl, že počkáme na těch 6, at mám dýl neschopenku
Ja jsem mela neschopenku jen mesic pred nastupem na MD a radeji jsem sla 8 tydnu pred terminem, protoze jsem se moc chtela zbavit vychazek.
ted mě i dost zaráží teda, že já mám termin porodu podle posledmí MS 22.2. a podle ultrazvuku 16.2. a dr mi napsala , že na mateřskou mohu nastoupit v terminu 28.12.- 11.1..
Já jsem šla 6 týdnů před porodem. Konzultovala jsem to s několika známými a říkali, že je to nejvýhodnější jít 6 týdnů před. Pokud Vám nevadí, že budete muset nadále dodržovat vycházky. Některé maminky chtějí už být bez vycházek, tak jdou dříve. Mělo by to i finančně být výhodnější 🙂
Já jsem šla kvůli vychazkach 8tydnu před. A bylo mi jedno, jak je to výhodné. 😃 byla jsem na neschopence od začátku. Teď jsem na neschopence taky od 10tt a taky bych rada šla pak 8tydnu před. Jsem doma se skoro tříletou a ty vycházky nejsou nic pro ni. Nějak ji nemůžu vysvětlit proč nemůžeme dopoledne ven. 🤦🏻♀️😃
@kuttu výhodnější v tom, že dostaneš o dva týdny nemocenské víc než když půjdeš 8 týdnů před. PPM bereš v obou případech stejně dlouho, celkový RP je taky fixní, takže rozdíl je v tom, že budeš o dva týdny déle pobírat nemocenskou a nemocenská za půl měsíce už nemusí být pár stovek.
Jestli jsem to dobře pochopila, otázka zní co je výhodnější. Tak výhodnější je jít 6 týdnů, jelikož se vyplácí a o ty 2 týdny navíc neschopenka oproti odchodu 8 týdnů před. Mateřská je ve stejné délce.
@jituli84 Hlavne je to ze zakona dané,ze 6 - 8 týdnů na materskou musis nastoupit a u me to financne tak velky rozdil nebyl..PN je 60 % platu PPM je 70%