Ahoj holky prosím o radu materskou mám od 10.2 nevíte kdy zhruba může přijít? A ještě otázka jak si spočítat kolik přibližně to bude když všude se uvádí hrubá mzda za posledních 12 měsíců? Problém je v tom že ji mám každý měsíc jinou jak to tedy spočítat? Moc děkuji
Sečti si všechny příjmy za 12 měsíců a vyděl 12, tak ti vyjde průměr za 12 měsíců. Bude to orientační. Případně si to spočítej přesně dle dvz.
Ahoj, já jsem na mateřské od 14.2 a přišla mi hned 3.3, takže celkem rychlost. Taky jsem měla každý měsíc jinou mzdu ( provize,přesčasy atd), takže jsem měla výši mateřské jako překvápko. Když mi přišla byla tam přímo poznámka a u ní vypočítána denní dávka.
Nemáš někde evidenční list důchodového pojištění, cos nedávno nejspíše dostala při daních? To ti dá přesnou částku krom prvního měsíce tohoto roku.
https://www.finance.cz/duchody-a-davky/kalkulac...
Sečti si pásky za 12 měsíců před nástupem - hrubá mzda a vyjde Ti to celkem přesně
Jako u me to bylo cely rok stejny a jedna vyplata roční odměny a to s tím hnulo tezkym způsobem 🤩😂takže moje mateřská byla vyšší nez běžný měsíční prijem 💪
Holky a kdy by jste začaly rešit že vám stále mateřská nepřišla když ji má člověk od 10.2 a stále nic? Nevím jaká tam je či není lhůta a nevím zda čekat ještě 🤷♀️🙄
Je tam lhůta vždy do konce měsíce, takže mají ještě čas 🤷 Ale možná bych zkusila i tak zavolat jestli mají všechny dokumenty v pořádku, ať máš jistotu.
maji 30 dni na vyrizeni od podani zadosti..Zavoljet si na CSSZ kam spadate kdy jim dosly papiry a rovnou se i potejte reknou VAm kdy jimto doslo a potom resit..
Na vyrizeni materske ma CSSZ 30 dni,jde o to,kdy byly odeslane papirky na CSSZ.