Mateřská 2023. Poradíte, prosím?

14. bře 2023

Ahoj holky prosím o radu materskou mám od 10.2 nevíte kdy zhruba může přijít? A ještě otázka jak si spočítat kolik přibližně to bude když všude se uvádí hrubá mzda za posledních 12 měsíců? Problém je v tom že ji mám každý měsíc jinou jak to tedy spočítat? Moc děkuji

nat
14. bře 2023

Na vyrizeni materske ma CSSZ 30 dni,jde o to,kdy byly odeslane papirky na CSSZ.

areh
14. bře 2023

Sečti si všechny příjmy za 12 měsíců a vyděl 12, tak ti vyjde průměr za 12 měsíců. Bude to orientační. Případně si to spočítej přesně dle dvz.

kokoska29
14. bře 2023

Ahoj, já jsem na mateřské od 14.2 a přišla mi hned 3.3, takže celkem rychlost. Taky jsem měla každý měsíc jinou mzdu ( provize,přesčasy atd), takže jsem měla výši mateřské jako překvápko. Když mi přišla byla tam přímo poznámka a u ní vypočítána denní dávka.

uzivatelkapetra
14. bře 2023

Nemáš někde evidenční list důchodového pojištění, cos nedávno nejspíše dostala při daních? To ti dá přesnou částku krom prvního měsíce tohoto roku.

xcassiopea
14. bře 2023

https://www.finance.cz/duchody-a-davky/kalkulac...
Sečti si pásky za 12 měsíců před nástupem - hrubá mzda a vyjde Ti to celkem přesně

janule0123
14. bře 2023

Jako u me to bylo cely rok stejny a jedna vyplata roční odměny a to s tím hnulo tezkym způsobem 🤩😂takže moje mateřská byla vyšší nez běžný měsíční prijem 💪

autor
17. bře 2023

Holky a kdy by jste začaly rešit že vám stále mateřská nepřišla když ji má člověk od 10.2 a stále nic? Nevím jaká tam je či není lhůta a nevím zda čekat ještě 🤷‍♀️🙄

kokoska29
17. bře 2023

Je tam lhůta vždy do konce měsíce, takže mají ještě čas 🤷 Ale možná bych zkusila i tak zavolat jestli mají všechny dokumenty v pořádku, ať máš jistotu.

nat
17. bře 2023

maji 30 dni na vyrizeni od podani zadosti..Zavoljet si na CSSZ kam spadate kdy jim dosly papiry a rovnou se i potejte reknou VAm kdy jimto doslo a potom resit..