Holky, teď jsem zažila šok. Žiju s tím, že se vracím do práce koncem dubna, kdy dcerka oslaví tři roky. Dala jsem si RD na tři roky. V práci jsem to takto řekla. Ale rodičák, co mi chodil, už mám vyčerpaný někdy v září. Dala jsem si posílat tu (pro mě )nejvyšší možnou částku. Znamená to, že už mi status matky na RD skončil v tom září a MĚLA jsem se vrátit do práce? Děkuji za odpověď
Dítě se ti narodilo 15 tak ty nastupuješ 16 do práce . 🙂 toť vše
Pobirani prispevku s RD nesouvisi. RD mas tak jak sis dohodla se zamestnavatelem. Jak rychle nebo pomalu si vycerpas penize od statu (rodicak) zamestnavatel ani nevi a je mu to uplne jedno 🙂
Akorat mam pocit,ze pokud si skoncila brat rodicak v zari,tak ted za tebe neni placeno zdravotni pojisteni. Tak mi to rekli a z toho duvodu,ja pak mela rozpocitany rodicak na nizsi castky,ale aby mi to pokrylo to moje obdobi,kdy jsem jeste doma. Kdyztak se jde nahlasit na pojistovnu jako osoba pecujici o dite. Jinak s praci to nevadi.
??? Vždyť pracák posílá oznámení o ukončení, kde máš uvedené datum. Jakmile ti toto oznámení přijde, pak skončila výplata RP a již nejsi na rodičovské dovolené. Musíš jít buď do práce nebo se nahlásit do evidence uchazečů o zaměstnání.
@rosalindamelinda Ještě se může nahlásit jako osobu pečující o dítě - aby za ni stát platil pojištění.
@rosalindamelinda to je ale uplny nesmysl. Rodicovsky prispevek neovlivnuje delku rodicovske dovolene. Jsou to dve odlisne veci .
@rosalindamelinda Ale prdlajz. Výplata rodičovského příspěvku nemá noc společného s rodičovskou dovolenou v práci, proboha! Jinak stát je plátcem pojistného pojištěnce na rodičovské dovolené, i když už nepobírá rodičovský příspěvek (ale je stále zaměstnancem, momentálně na nahlášené RD). Neplatí pro zaměstnance, kterým v průběhu pobírání RP skončil pracovní poměr, ti se po skončení RP musejí buď nahlásit na pojišťovnu jako osoba pečující nebo na pracká -stát není plátcem pojistného.
@hezz17
@ninive211 vy dvě mi píšete úplně mimo, nic takového jsem doslova nepsala. Navíc já jsem na tom úřadě byla a mluvila jsem stou úřednicí, takže mi to nemusíte PROBOHA vysvětlovat! kdo se vás prosil? já jsem napsala zakladatelce! děláte akorát velké znalkyně a já se z toho mám co jako. Já radu nepotřebuji.
Pokud neumíte číst, tak vám znovu zopakuji, že úřad posílá oznámení tak jako tak a tím pádem žena jasně ví, kdy jí to skončilo... takže nechápu údiv zakladatelky, že neví, že má vyčerpaný rodičák několik měsíců?-copak jí nechodí pošta? zajímavé...
@rosalindamelinda pises ze vycerpala a mel supajdit do prace. Coz spolu vubec nesouvisi.
Zakladatelka nepise ze nevi kdy vycerpala, pise ze si dala nejrychlejsi cerpani, tim padem prispevek sloncil driv.
@hezz17 co to tu plácáš? ve svém prvním příspěvku jsem o vyčerpání nepsala nic. ani že musí pouze šupajdit do práce. Psala jsem buď práce nebo evidence. Píšu svůj názor a zkušenost. A odpověd čekám od zakladatelky a ne od dalších všetečných účastníků diskuze, kteří si sem přišli honit ego a dělat znalce. Jsi snad úřednice nebo co? Pokud nejsi, tak bych se trochu mírnila a neznevažovala názory ostatních.
@rosalindamelinda jenze pises blbost. Pokud je stale zamestnana a ma nahlasenou rodicovskou dovolenou, tak na ni bude az do tretich narozenin ditete a do prace jit nemusi ani se nemusi nikde hlasit. Psala jsi doslova, ze skoncila vyplata RP a ona neni na RD. Ona ale na RD je porad.
@somalicats Přesně tak. A Rosalinda nechápe, že napsala kravinu. A místo aby to uznala, tak kope do všech, kdo si ji dovolili opravit.
@rozitta Nikdo se nikam hlásit nemusí, pokud trvá rodičovská DOVOLENÁ. Zdravotní pojištění je pořešené tím, že zaměstnavatel nahlásí čerpání RD na zdravotní pojistovně. A dokud nenahlasí změnu, tak jde prostě o státního pojištěnce
@rosalindamelinda Ale houby, nemat ostatní, když o tom víš kulový.
Vy jste se zase sešly že 😀 opravdu jsem se opět pobavila 😀 jak se na koníkovi ženský perou o to, kdo mi dřív napíše, že nemám pravdu a že jsem to napsala špatně a tak dále 😀 Opravdu mi to žíly netrhá. Spíš je to směšné, jak se tady předháníte, asi nemáte nic lepšího na práci. Já si tu můžu napsat jaký názor chci a příště ho napíšu znova, heč 😀
@rosalindamelinda psala jsi, že skončila výplata RP a už není na rodičovské dovolené. Což je blbost. Na rodičovské dovolené je do 3 let věku dítěte, je to prekazka v práci na straně zaměstnance. Kdežto rodičovský příspěvek je sociální dávka. Tak to nemotej dohromady. A mmch jsem úředník, kdyby ses chtěla rozčilovat ;)
@rosalindamelinda a samozřejmě si piš názor jaký chceš, ale ten který je pravdivý, a ne ten který bude tazatelku jen mást.
@rosalindamelinda no nazvala bych to hlavou zeď neprorazis, trochu pokory by to chtělo. Prostě ses spletla, tak by bylo fajn to uznat nebo ne. To se prostě stane.
@rosalindamelinda Nazory si pis jake chces, faktické veci, ale prosim radeji nepis, ano. 😇
@veroniquecz no a mě je jedno, co jsi? proč si myslíte dámy, že mi záleží na vašich názorech? já si napíšu svůj vlastní a do vašich se nemontuju, to jenom vy se s... kam nemáte.... napiš zakladatelce a ne mě... nepotřebuji info od úřednice na koníkovi tyjo, mám u nás svou vlastní úřednici a jsem schopná se jí zeptat a budu věřit pouze jí...
@veroniquecz děkuji. Takže do práce až druhý den po oslavě třetích narozenin. Uff. A jak je to prosím s tím pojištěním? Sociální a zdravotní? Kdo to teď za mě platí? Nebo mám já? Děkuji. 🌹
@rosalindamelinda jak už bylo výše uvedeno, tohle není názor, názor můžeš mít na to zda dětem pozvat domu Mikuláše s čertem, tohle jsou fakta. A faktem je, že si prostě udělala chybu.
@rozitta Pokud ti trvá platná pracovnů smlouva, tj. Jsi furt zaměstnaná a pouze čerpáš rodičovskou dovolenou, tak jsi z toho titulu státním pojištěncem a Platí za tebe zdravotní stát. Sociální se platí jen z výdělků, takže to budeš platit, až budeš vydělávat, teď ho neplatí nikdo, což je ale normální. A samozřejmě rodičovská dovolená a rodičovský příspěvek spolu nesouvisí, resp. Jedno nepodmiňuje druhé
@rozitta Buď v klidu, zdravotní platí stát, sociální nikdo, ale doba péče o dítě do 4 let se na důchod počítá jako náhradní doma. Máš tedy vše v pořádku, do práce nastupuješ den po 3. narozeninách dítka a pitomostmi od @rosalindamelinda se nenech rozhodit, to jsou naprosté bludy.
@j.a.n.i je mi líto těch, kteří sem akorát chodit nadávat jiným lidem a ještě napadají jejich názory a jiná vyjádření. To je nanejvýš trapné a ubohé. Myslím si, že asi máš smutný osobní život, očividně proto musíš žít o to víc vzrušující život aspoň na internetu že 😉 hlavně když můžeš být na někoho hnusná, dělá ti to jako ostatním dobře a baví tě to...
@shirilka můžeš nastoupit později, respektive požádat o neplacené volno. Ale není nárokové. Takze pokud bude zaměstnavatel trvat na nástupu a NV ti neschválí, tak ti nic jiného nezbude než nastoupit, nebo ukončit pracovní poměr.
Rodičovský příspěvek není rodičovská dovolená.