Zvedli mi rodičák, ale ještě nepřišel

michaela1988
10. srp 2017

Ahojte maminy uz mate rodicak? V zari mi konci a prisel papir z uradu, ze mi k 1.7. 2017 zvedaji rodicak z 3800 na 7200 a tim mam vycerpano 220 000 ale rodicak nikde

jitka_cv
13. srp 2017

Mají čas do konce měsíce.Není daný pevný termín výplaty.A jestli nejsi zaměstnaná,tak si musíš od září platit zdravotní pojištění,nebo se nahlásit na pojišťovnu jako osoba pečující o dítě,nebo na pracák.Jinak nebudeš mít zdravotní za září placené.

dzejnany
13. srp 2017

mě končí rodičák 31.8. a došel mi taky papír, že mi v září doplatí z původních 5 tis mam mít 8076 Kč a tudíž mám vyčerpáno 220 tis. Ale já od 1.9. nastupuji do původního zaměstnání. Rodičák by měl chodit kolem 10-tého a složenky od dva-tři dny později. Doufám, že poslední rodíčák v záři příjde kolem 10-tého, nestrašte.

terkakerka
26. srp 2017

Poradí mi tu ještě někdo? Když v řijnu mi končí 3 letá rodičovská, kterou mi před 3 měsíci zvýšili z 7600 na 11500 (což mi nějaká částka propadne-nu což 🙂) a v lednu 2018 rodím druhé. Kdy, kam a s jakým papírem mám zajít se nahlásit? Na druhou mateřskou nárok mám. Úřady nejsou nic pro mě, tak mějte slitování a trochu polopatě vysvětlit 🙂 Díky té dobré duši,co se tu objeví 🙂

jipe
26. srp 2017

nejsem odborník, ale podle mě, pokud na ten měsíc mezi koncemrodičovské a nástupem na mateřskou nechceš nastoupit do zaměstnání, tak můžeš zaměstnavatele bud požádat o neplacené volno nebo jít event. na neschopenku. Ohledně druhé mateřské pak doneseš papír od gynekologa zaměstnavateli

heduskak
29. srp 2017

@terkakerka ja jsem ted od 27.8 na PPM, zitra jdu na urad ukoncit rodicak. A nekdo mi rika ze jsem tam uz mela davno jit. Nekdo mi zase rika ze staci do 8dni, a ze tam mam nest papir o PPM ale ten mi prijde az mi PPM vymeri. Takze pujdu rodicak pozastavit a pak mam jen donest vymer PPM podle nekoho. Kazdej mi rika neco jineho takze nevim sama 😂 a nekdo mi i rikal ze pak rodicak prijde pozde, ale doufam ze rodicak za srpen mi prijde normalne 15.9.. Jinak nevim jak budem zit 🙄 z manzelova platu platime bydleni atd a z meho pak zijeme 😉