Zrušený/ pozastavený rodičák. Jak je to možné?

terez317
13. pro 2023

Jak je možné že mi na úřadě pozastavily nebo zrušily rodičovský příspěvek a nedali mi o tom nic vědět?
Čekám jak blbka od pondělí desátého na rodičák ať můžu zaplatit nájem (do 15) a pořád nic.
Dneska volám na úřad ... jak je to možné proč mi nepřišel.
- a paní že to má nastarost nějaká jiná úřednice a mám si zavolat zítra...
to je fakt hrozné toto

adelka951
13. pro 2023

No a kolik jsi už vyčerpala, kolik ti ještě zbývá? Jak je dítě staré a jakou částku jsi čerpala?

pinkninja
13. pro 2023

@terez317 Z me zkusenosti to mozne je. Z me zkusenosti je ÚP priserna, zastaralá vládní instituce bez osobni zodpovědnosti. Výjimkám zdar!

jelenice_zavodnice
13. pro 2023

@terez317 Je par duvodu k pozastaveni nebo zruseni. A urady o tom bohuzel neinformuji.
Neni nektery z rodicu ditete cizinec? Nepracuje v zahranici napr. i jako pendler? Nejsou ekonomicke zajmy nektereho z rodicu mimo CR?

nat
13. pro 2023

@terez317 Pokud by jsi docerpala RP chodi oznameni dopis,ze bylo ukonceno vyplaceni,jen pozor,RP nema dany presny termin vyplaty a muze prijit jak 1 v mesici tak i posledniho...

leymea
13. pro 2023

Asi k tomu byl nejaky duvod, vic zjistis zitra 🤷‍♀️

mafulin
13. pro 2023

Mě přišel rodicak až dneska..

j.a.n.i
13. pro 2023

@terez317 No, jelikož na vyplacení rodičáku mají celý měsíc, tak 13. fakt na účtě být nemusí.

terez317
autor
13. pro 2023

@jelenice_zavodnice vůbec nic takového

terez317
autor
13. pro 2023

@adelka951 rok a půl a mám ješte rok a půl

petramana
13. pro 2023

@terez317 ono zalezi jakou casttku jste za ten 1,5 roku vycerpala... predpokladam ze to mate rozlozene na 3 roky a rodicak jen zatim nedosel, me ted tento mesic dosel taky pozdeji

ladyhacek
13. pro 2023

Mě jednou přišel myslím až 20.
Takže ho nemusíte mít pozastavený nebo zrušeny pokud není vyčerpán, jen musíte počkat než se přijde. Držíme palce ať přijde co nejdřív.