Dobrý den holky, nenašla jsem zde v diskuzi, co hledám, tak dávám nový dotaz.
Na konci května mi končí rodičovská dovolená, takže bych měla nastoupit zpět do práce, ale zaměstnavatel mi zrušil pracovní pozici s tím, že dostanu odstupné. Papíry jedu vyřídit tento týden. Souhlasím s tím, protože do této práce se vracet nechci. Jenže jsem včera zjistila, že jsem těhotná a já přemýšlím, jak to udělat. Prý mi poběží 2 měsíční výpovědní lhůta, ale protože nechci nastoupit, dají mi kompenzaci. Ale spočítala jsem si, že se nevejdu do ochranné lhůty 180 dní, abych dostala PPM (pokud bych nastoupila na ty 2 měsíce, tak by to vyšlo akorát). Takže to vidím takto:
1) Ukončit to na konci května, vzít kompenzaci a odstupné, do září se přihlásit na VZP, a od září na pracák a z pracáku se přihlásit rovnou k rodičovské dovolené. Nebo 2) Bylo by možné si na ty 2 měsíce vzít neplacené volno (pokud by zaměstnavatel souhlasil) a počítalo by se mi to potom do té ochranné lhůty? Nebo se mi to do ochranné lhůty budou počítat, i když dostanu kompenzaci? Díky, pokud byste některá z vás věděla 😉
Pokud jsi těhotná, výpověď dostat nemůžeš. On ti musí dát 2 měsíční výpovědní lhůtu a 3 odstupné. Ty mu ihned po nástupu oznam, že jsi těhotná. A šla bych na neschopenku.