Ahoj, mate, prosím, nekdo zkusenost? Pri 1.diteti jsem mela rodicak rozpočítany do 3 let veku ditete. Mezitim jsem otehotnela podruhe a i pres navyseni na maximalni moznou castku mi penize propadly a presla jsem na novou materskou. 2.dite ma jiz 2 roky. Lze zpetne podat zadost na jednorazove vyplaceni prispevku na 1.dite? V prilohach uradu z textu vyplyva, ze ano, ale nevím, jestli i po 2 letech. Dekuji za zkusenosti🙂
@kristinnaa a take mit v zamestnani smlouvu na dobu neurcitou , taky jsem ted zjistovala podminky , ale ja zadam v navazujicim terminu , nevim jak je to pak zpetne , zavolejte si na up oni Vam poradi 👍🏼
Jestli se ti druhé narodilo před 28.7.2021 tak nemáš nárok.
@tasimia taky mě bylo řečeno ze musí mít smlouvu na dobu neurčitou.
,,O dočerpání rodičovského příspěvku není možné žádat zpětně v případě, že se druhé dítě narodilo před 28. 7. 2021."
@leniczka23 2.dite je narozeno v cervnu 2020. Nevim, odkdy to zacalo platit to vyplaceni zbyvajici nevycerpane davky, protoze kdyz se 2.narodilo, na urade mi rekli, ze nevycerpane penize propadaji a cau😕
@tasimia a po jake době zadala? Jde mi o to, ze jsem to zjistila az ted, ze funguje nějaké zpetne jednorazove vyplaceni a 2.dite ma 2 roky uz😕
@kristinnaa když je narozené 2020, tak to prostě propadlo a nárok není, musí být to dítě narozené až po tom datumu, co to začlo platit. Takže pokud je narozené dřív jak 28.7.2021 tak žádný nárok na vyplacení není.
@kristinnaa ano, to ti na úřadu řekli správně. V tu dobu to ještě neplatilo, tohle doplaceni začalo platit až dýl. Takže nemáš nárok. Jak je psáno. Neplatí pro děti narozené PŘED 28.7.2021.
@kristinnaa to vám propadlo, nárok nemáte
@kristinnaa ano peníze už propadly státu o ty už nelze požádat zpětné a ještě takovou dobu
@kristinnaa ne, nemáš narok. Tohle platí rok.
@kristinnaa nám se narodil v lednu syn,a ještě přes rok a půl jsem měla brát rodičák na dceru. Manžel (v tu dobu přítel) musel doložit příjmy za poslední rok z práce. Smlouvu na neurčito neměl,tu dostal až v květnu. Všechno bylo ok.
@kristyneckaa27 paní se druhé dítě narodilo 2020 vyplaceni rodičáku začalo platit až cca od 7.2021 tak tím pádem paní /slečna nárok nemá Poldi váš syn se narodil po 7.2021 tak nárok byl na vyplacení rodičáku
@lencaa11 já vím že paní nemá nárok. Spíš jsem zmiňovala že není potřeba smlouva na neurčito jak tu někdo psal. Syn se narodil v lednu 2022
@kristinnaa po narození dítěte, půjdeš z novým RL na UP a vyplatí ti zbytek částky. Ale je tam podmínka, že musí být jeden z rodičů pracující ;).