Ahoj, je tady pls někdo z Prahy 8 , a už byl na socialce ohledne změn v rodičovské dovolené a vyplacení peněz ,do konce září pry??? musi každy podepsat nové formuláře jinak nedostae penize, máte někdo nejaké info kde to na Praze 8 a co je potřeba je diky Kamila 🙂
🙂
Týká se to jen maminek, které začaly rodičovský příspěvek pobírat před 31.12.2011. Těch, co si žádaly o RP po 1.1.2012 se to netýká. Pokud je tedy řeč o přiznání trvalého pobytu. Je těch změn snad více?
S Prahou zkušenost nemám.. Ale tento týden jsem byla v Jičíně zjistit co a jak. Musela jsem vyplnit formulář o bydlišti, jméno a datum narození dítěte, nic víc. Zajímá je zda bydlíme v ČR. Je to kvůli maminkám, které bydlí v zahraničí a pobírají rodičovský příspěvěk v obou státech. Musí se to vyplnit do konce října. Kdo to nestihne dostane dopis, aby formulář přišel vyplnit. Tak mi to řekla paní na úřadu práce.
dekuju vám moc 🙂
Ahoj všem.
A můžu se zeptat, zda dostanu normálně rodičák za srpen? je 11-tého a stále nic.... 😒 nebo musím na tu sociálku a teprve pak mi ho vyplatí?
Jinak mi to přijde teda na palici - u mě by se jednalo o 2 měsíce!!!
Děkuji za info.
Ahojky může mi prosím někdo polopaticky vysvětlit,zda se to týká i mě? 😀
Rodila jsem 8.12.2011 a byla jsem na neschopence do půlky ledna 2012.Rodičák beru podle starého výměru tj. na 3 roky 7.600 Kč.Do této částky mi pak i dopláceli tu neschopenku.
Slyšela jsem o nějaké Skartě.....
Děkuji
@kamilavw
@vladla Veškeré soc. dávky budou vypláceny přes skartu, ale neboj, o všem tě budou písemně informovat ze sociálky - jak a kdy se tam dostavit, aby to všem vysvětlili, apod. Takže čekej na písemné instrukce a neboj 😎 To že je nutné dostavit se někam do konce září (některé zdroje uvádí do konce října), nebo že ti přestanou dávky vyplácet či co, to je fáma - rozjela ji tuším TV Prima.
Byla jsem to podepsat v pondeli - na okenku maji pro nas region napsano, ze se zadny formular rozesilat nebude a pokud si to jedinec nezaridi osobne, bude mu vyplaceni rodicovskeho prispevku zastaveno od 1.10. 2012.
Taky jsem to četla, chystám se příští týden