Změna rodičovského příspěvku

aurelie34
3. črc 2019

Hezký den, jsem na rodičáku se synem. Mám ho nastavený do jeho 3 let. Teď jsem ale zjistila že jsem těhotná(6tt). Tak že ho celý nevyberu. Půjdu si ho zkrátit do jeho 2,5 let, ale nevím kdy to udělat. Přeci jen v prvním trimestru se může stát cokoliv a když si to změním tak to pak jde vrátit zase až za 3 měsíce. Kdy jste vy měnili? Mám počkat raději do konce 1 trimestru?

moxha
3. črc 2019

Těžko radit.Já jsem třeba takhle během prvního trimestru potratila 3x...Osobně bych hýčkal a a pak adekvátně navýšil,abych vše vybrala

leymea
3. črc 2019

Ja si ho navysila hned v tom mesici co jsem zjistila tehotenstvi. I tak to nestihnu vybrat cele. Cekat dalsi dva mesice tak mi propadne vic penez 🙂 ja to brala tak, ze pokud se neco stane, holt po trech mesicich zmensim castku. Zas takovy problem to neni.

jolal
3. črc 2019

@aurelie34 a co by se jako melo stat. Ja se ani nedivim, ze mas strach, kdyz prvni kdo ted zareagoval je MOXHA 😧 ne, neni bezne ze zena v 1. Trimestru vzdy potrati. Na urad zajdi klidne i dnes, penizky si kdyztak muzes dat do pokladnicky. A Gratulujiiii 🌷🌼🎉

aurelie34
autor
3. črc 2019

@jolal díky. V pondělí jdu poprvé k Dr. na potvrzení těhu, tak když bude vše v pohodě, tak zkočím rovnou na úřad.

dzogobela
3. črc 2019

Nejdriv jsem chtela pockat na 1. screening, ale nakonec jsem sla hned po potvrzeni tehu 🙂 abych to pripadne stihla vybrat. Mysli pozitivne 🙂

moxha
3. črc 2019

@jolal napsala jsem jen svůj příběh a svůj názor.Za to snad nemusím být hned na pranýři.Toho smajlíka jste si mohla odpustit.Vám se nic podobného asi nestalo,tak buďte ráda...

daisymaminka
3. črc 2019

@aurelie34 Hlavně to, že si navýšíte RP, neznamená, že musíte nutně daný měsíc celou částku vyčerpat... Stačí utrácet tak jak jste byla zvyklá a to co zbyde by případně pokrylo náklady na měsíce, kdy byste nepobírala nic. 🙂

krystofovaa
3. črc 2019

Já až po 2 screeningu

zuzan88
3. črc 2019

Já vyčerpala první 3 měsíce a zjistila, že jsem v 15. týdnu, ihned jsem šla navýšit na max. Hospodařit budu s částkou stejnou jako ty první 3 měsíce a zbytek odložím. Kdyby kdykoliv cokoliv můžeš to vrátit zpět a ty 3 měsíce přece nejsou taková hrůza...

cosimamvybrat
3. črc 2019

Zvysovala jsem v podstate hned po zjisteni, ze jsem v tom. Kdyby se neco stalo, tak bych to holt po 3 mesicich zase snizila, zadna veda v tom nebyla.

jolal
3. črc 2019

@moxha kdyby za tebou prisla tva sestra/kamaradka/dcera taky bys ji do tvare hned v rekla, ze se nema ani radovat, ze tys potratila 3x? Je smutne co se ti stalo ale takhle nemuzes reagovat..

leymea
3. črc 2019

@aurelie34 do konce mesice mas cas 😉 v srpnu uz dostanes zmenenou castku 🙂

astyna88
3. črc 2019

Tak ja jsem zdrava mlada holka a i s oznamenim teh jsem vzdy cekala do konce 1.tr nebo az po screeningu. Rp jsem sla navysit po prvnim trimestru,kdy jsem i dostala prukazku,kterou si na urade ofotila.

leymea
3. črc 2019

@astyna88 proc si ofotila prukazku?

astyna88
3. črc 2019

@leymea

kvůli datumu porodu, mé gynekoložce a kontaktu do porodnice. Někam si to zapsala do mé složky...