Změna majitele a názvu firmy během RD

ptacektweety
30. led 2018

Ahoj, jsem na RD, která mi končí letos 8.3. S manželem jsme se rozhodli, že malému pořídíme sourozence, v práci mám stále platnou smlouvu, ale v minulý rok na podzim majitel firmu prodal, takže vlastník je někdo jiný a máme jiný název. Ke smlouvám jsme dostali dodatky o změně názvu. A ke mě se teď dostala informace, že abych měla nárok na PPM, tak musím nastoupit a odpracovat těch 270 dní, je to pravda?

klllarinka01
30. led 2018

Ja myslim ze je to blbost. Ze narok normalne mate. A smlouva u te nove formy je n neurcito?

ptacektweety
autor
30. led 2018

@klllarinka01 ano, mám na dobu neurčitou.

stuplakova
30. led 2018

@ptacektweety Kdo ti to říkal? Já myslím že je to hloupost, ty nemůžeš za to že jí majitel prodal. A máš původní smlouvu, máš v ní jen dodatek. Pokud to bude ale pravda, tak ppm můžete vyřídit i přes tatínka, pokud splňuje podmínky na čerpání.

ptacektweety
autor
31. led 2018

@stuplakova kamarádka a že to má od paní ze sociálky. Ale ta paní je už 3 roky v důchodě...

anetka1701
31. led 2018

je to blbost. zalezi ale jak velkyho mas prcka a jak mas dohodlou dlouhou rodicovskou dovolenou, protoze pokud ti konci 8.3. tak to porodit druhyho prcka nestihnes... ale pokud nastoupis a budes tam drlat par mesicu tak opet bude narok na mateřskou nezavisle na tom, jak dlouho budes pracovat.

ptacektweety
autor
31. led 2018

@anetka1701 no porodit nestihnu, malý má v březnu 3. Momentálně jsme ve fázi snažení, takže počítám, že pokud teď otěhotním, tak půjdu rovnou na neschopenku a když ne, tak nastoupím dokud se nezadaří.

iiilinka
31. led 2018

Mě to přijde jako blbost, že kvůli prodeji firmy a změně názvu bys začínala jakoby odznovu. Každopádně musíš odpracovat 270 kalendářních dní v posledních 2 letech a je jedno jestli u 1 firmy nebo u 20. I kdybyste dostali úplně nové smlouvy (že by jste staré ukončili dohodou a uzavřeli s váma nové pracovní závazky), tak přece 270 dní odpracovaných za 2 roky máš. Prvně u jedné firmy a teď u druhé (potažmo stejné, jen s jiným názvem). Nicméně jelikož změnili jen název a žádné ukončování pracovního poměru nebylo, tak oni sobě i vám usnadnili administrativu, co by s tím vším bylo (nahlásit na pojišťovnách ukončení pracovního poměru a zase nahlásit nástup atd.).

tulikiss
31. led 2018

to ze firma zmenila majitele pro tebe nic nemeni. na PPM to nema zadny vliv.

stuplakova
2. únor 2018

@ptacektweety Tak pokud je to tři roky stará informace, tak bych si jí teda ověřila. Pak jedině mě napadá napsat si mateřskou přes manžela to taky jde.