Ahoj, jsem na RD, která mi končí letos 8.3. S manželem jsme se rozhodli, že malému pořídíme sourozence, v práci mám stále platnou smlouvu, ale v minulý rok na podzim majitel firmu prodal, takže vlastník je někdo jiný a máme jiný název. Ke smlouvám jsme dostali dodatky o změně názvu. A ke mě se teď dostala informace, že abych měla nárok na PPM, tak musím nastoupit a odpracovat těch 270 dní, je to pravda?
@klllarinka01 ano, mám na dobu neurčitou.
@ptacektweety Kdo ti to říkal? Já myslím že je to hloupost, ty nemůžeš za to že jí majitel prodal. A máš původní smlouvu, máš v ní jen dodatek. Pokud to bude ale pravda, tak ppm můžete vyřídit i přes tatínka, pokud splňuje podmínky na čerpání.
@stuplakova kamarádka a že to má od paní ze sociálky. Ale ta paní je už 3 roky v důchodě...
je to blbost. zalezi ale jak velkyho mas prcka a jak mas dohodlou dlouhou rodicovskou dovolenou, protoze pokud ti konci 8.3. tak to porodit druhyho prcka nestihnes... ale pokud nastoupis a budes tam drlat par mesicu tak opet bude narok na mateřskou nezavisle na tom, jak dlouho budes pracovat.
@anetka1701 no porodit nestihnu, malý má v březnu 3. Momentálně jsme ve fázi snažení, takže počítám, že pokud teď otěhotním, tak půjdu rovnou na neschopenku a když ne, tak nastoupím dokud se nezadaří.
Mě to přijde jako blbost, že kvůli prodeji firmy a změně názvu bys začínala jakoby odznovu. Každopádně musíš odpracovat 270 kalendářních dní v posledních 2 letech a je jedno jestli u 1 firmy nebo u 20. I kdybyste dostali úplně nové smlouvy (že by jste staré ukončili dohodou a uzavřeli s váma nové pracovní závazky), tak přece 270 dní odpracovaných za 2 roky máš. Prvně u jedné firmy a teď u druhé (potažmo stejné, jen s jiným názvem). Nicméně jelikož změnili jen název a žádné ukončování pracovního poměru nebylo, tak oni sobě i vám usnadnili administrativu, co by s tím vším bylo (nahlásit na pojišťovnách ukončení pracovního poměru a zase nahlásit nástup atd.).
to ze firma zmenila majitele pro tebe nic nemeni. na PPM to nema zadny vliv.
@ptacektweety Tak pokud je to tři roky stará informace, tak bych si jí teda ověřila. Pak jedině mě napadá napsat si mateřskou přes manžela to taky jde.
Ja myslim ze je to blbost. Ze narok normalne mate. A smlouva u te nove formy je n neurcito?