Dobrý den.Mam syna kterému budou 24.10.2019 dva roky.Nyni jsem opět těhotná a termín porodu mám 12.4 2020.dejme tomu že na mateřskou bych nastupovala začátkem března- mám na ní vůbec nárok když bych šla z RD na další mateřskou?chci se hlavně zeptat co bude třeba k tomu,abych si zkrátila cca do konce února 2020 RD resp pobírání rodičovského
příspěvku,nechci to nechat propadnout státu.Je to nějak ovlivněné výdělky před PPM?dá se to případně udělat přes příjmy otce?jinak zaměstnaná jsem stále na dobu neurčitou
Aha takže když si nechá potvrdit prijmy za poslední dva roky tak by to mohlo být v cajku ne?
Ještě dotaz,nejsme manželé nebude to problém? V RL je zapsaný
Pozor, ta priloha, kterou pro potvrzeni manzelova platu musite nechat vyplnit, se jmenuje uplne nejak nesmyslne neco jako "tristasedesatyosmy dodatek prilohy k priloze zadosti o ppm" nenech se tim vyplasit.
@malytlustyhroch děkuji, kamarádka dělá na sociálce,přídavky atd ,sice nedělá přímo toto ale prý mi ten správný formulář přinese.
Díky všem jste zlaté
prosim mam dotaz. znamena to, ze na materskou tedy pujde otec?
Ty příjmy se udělají na klasickou Přílohu k žádostí, která se běžně vystavuje k ppm, jako by ji měla zaměstnankyně sama. Není to žádný extra formulář.
a maminky jak je to u osvc? tam se taky dokládá daňové priznani a podle toho se vypočítá kolik muzu maximálně pobírat rodicovskou ? :-/
prosim mam dotaz31.8. bylo holce 2roky mam moznost brigady chci se zeptat kdyz si pozadam o vyplatu do 31.8.2020 da se to vubec vyplatit takhle dopredu ten rok dekuju
Pokud jste zaměstnaná tak nárok na mateřskou máte.
Rodičovský příspěvek jde měnit ( jeho výše) každý 3 měsíce. Jeho výše se počítá z platu. To vám řeknou na úřadě. Např. Jste měla plat 15000 takže výše nemůže být 15000.
Přes otce dítěte by to jít mělo. On doloží výši příjmu ( vystaví mu v práci) tam to je samozřejmě také ovlivněno kolik je jeho plat.