Ahoj/Dobrý den
Prosím je tu někdo kdo si žádal o zvýšení rodičovského příspěvku? Co vše je k tomu potřeba? Formulář jsem vyplnila,dokládají se k tomu ještě nějaké další papíry?
Budu to posílat poštou. Tak abych měla vše v pořádku.
A další otázka pokud jsem to dobře pochopila,tak nemohu čerpat rodičovský příspěvek vyšší,než jsem měla PPM.? Pokud tedy chci čerpat vyšší rodičovský příspěvek muže to být maximálně ta částka co byla na PPM.?
Děkuji za odpověď
K druhé části, ano, chápeš správně. Maximum je částka PPM.
Ještě je možnost požádat přes manžela (pokud měl vyšší plat).
@goovana otěhotněla jsem brzy mezi dětmi a nestihla bych to vybrat i kdybych brala svoje maximum. U obou dcer jsem to ke konci čerpala na manžela. On musí požádat účetní, aby mu dala výpis denního vyměřovacího základu z doby, kdy se v dítě narodilo. S tím pak zajdete na sociálku, tak vam vypocitaji maximum, které může pobírat manžel a pak jen zajdete na pracák a tam si zvýšíte částku. A samozřejmě na rodicaku zůstáváte dal vy.
Holky zlaté ještě bych potřebovala poradit
Částku si chci dat 12000,- k tomu už ale musím něco doložit ne? Já se v tom papirovani moc nevyznám
@goovana Já jen vyplnila dokument o změně výše rodičovského příspěvku, nic jsem dokládat nemusela. S ostatním určitě poradí někdo jiný 🙂