Žádost o rodičovský příspěvek, jaký je postup?

sobolce
6. led 2015

Ahoj maminky,
potřebovala bych od Vás moc poradit ohledně žádosti o rodičovský příspěvěk:(. Vůbec nevím jaký je postup a kam jít zažádat a co sebou všechno mít? Prý se 1. musí na sociálku a potom na ÚP, ale co a kde nevím. Prosím tedy o rady. Děkuji moc Lucka

michalelka
6. led 2015

@sobolce tady si poklikej na fóru a vše tam najdeš 🙂 https://www.modrykonik.cz/forum/

lucifereeek
6. led 2015

jj, nejdřív jsem byla na OSSZ - aby mi dali potvrzení o výši mateřské a pak jsem s tím papírem a vyplněným formulářem - žádost o rodičák šla na ÚP (ještě sebou OP a rodný list dítěte) jo a ten vyplněný formulář jsem musela mít podepsaný otcem dítěte - že souhlasí že budu pobírat tolik a tolik Kč :/

sobolce
autor
6. led 2015

@lucifereeek Děkuji moc, protože jsem v tom jako Alenka v říši divů:(. Už to jsem nepochopila, proč zaměstnaný člověk musí něco řešit s úřadem práce:( a tím, že je to pro mě úplně nové, tak mi to přišlo až moc složité, ale děkuji za jednoduchý popis, který mi moc pomohl. Děkuji

lucifereeek
6. led 2015

@sobolce no já jsem to taky nevěděla a na pracáku jsem vystála celkem tři fronty než jsem měla vyřízeno 😢 😠 myslela jsem, že jim bude stačit potvrzení o mateřské co mi poslali poštou, ale nestačilo, ženská mě poslala ať si zajdu na OSSZ, pak jsem vystála druhou frontu na pracáku a pak mi řekla že tam musí být podpis přítele, no myslela jsem že mě klepne, vylezla jsem ven, podepsala to za něj a vystála frontu potřetí, teď už budu aspoň vědět - za nějakou dobu mě to bude čekat podruhé

sobolce
autor
6. led 2015

@lucifereeek Všimla jsem si, že čekáte druhé, moc gratuluji!!!A je vůbec k něčemu to potvrzení o mateřské?

lucifereeek
6. led 2015

@sobolce no mě k ničemu nebylo, mám ho doma jen pro sebe, tak moc taky nevím proč to posílají poštou, když si to stejně ta matka musí vyběhat 😖

sobolce
autor
6. led 2015

Tož český stát🙂)))

ji_tuli
5. kvě 2015

@lucifereeek ten formulář (na OSSZ - potvrzení o výši mateřské ) dají jen na přepážce nebo ho někde najdu a můžu vyplnit předem? Díky za odpověď 🙂

lucifereeek
5. kvě 2015

@ji_tuli jestli je na netu netuším. My máme oba úřady hned u sebe tak jsem tam byla osobne a jen mi vyjela z pc papír dala razítko podpis a hotovo. Myslím že Já nic nevyplnovala. Ale už jsou to více než dva roky. Za půl roku budu řesit druhe tak to muze byt zas trochu jinak.

lani1
15. čer 2015

Prosim a jak to je,kdyz nemam narok na materskou a po porodu chci hned zadat o rodicak? Pritel si v praci vyzadal nejake potvrzeni o naroku na davku. Musime i tak na OSSZ?A muzu pak zadatt na jinem pracaku, nez mam trvale bydliste?