Ahoj maminky,
potřebovala bych od Vás moc poradit ohledně žádosti o rodičovský příspěvěk:(. Vůbec nevím jaký je postup a kam jít zažádat a co sebou všechno mít? Prý se 1. musí na sociálku a potom na ÚP, ale co a kde nevím. Prosím tedy o rady. Děkuji moc Lucka
jj, nejdřív jsem byla na OSSZ - aby mi dali potvrzení o výši mateřské a pak jsem s tím papírem a vyplněným formulářem - žádost o rodičák šla na ÚP (ještě sebou OP a rodný list dítěte) jo a ten vyplněný formulář jsem musela mít podepsaný otcem dítěte - že souhlasí že budu pobírat tolik a tolik Kč :/
@lucifereeek Děkuji moc, protože jsem v tom jako Alenka v říši divů:(. Už to jsem nepochopila, proč zaměstnaný člověk musí něco řešit s úřadem práce:( a tím, že je to pro mě úplně nové, tak mi to přišlo až moc složité, ale děkuji za jednoduchý popis, který mi moc pomohl. Děkuji
@sobolce no já jsem to taky nevěděla a na pracáku jsem vystála celkem tři fronty než jsem měla vyřízeno 😢 😠 myslela jsem, že jim bude stačit potvrzení o mateřské co mi poslali poštou, ale nestačilo, ženská mě poslala ať si zajdu na OSSZ, pak jsem vystála druhou frontu na pracáku a pak mi řekla že tam musí být podpis přítele, no myslela jsem že mě klepne, vylezla jsem ven, podepsala to za něj a vystála frontu potřetí, teď už budu aspoň vědět - za nějakou dobu mě to bude čekat podruhé
@lucifereeek Všimla jsem si, že čekáte druhé, moc gratuluji!!!A je vůbec k něčemu to potvrzení o mateřské?
@sobolce no mě k ničemu nebylo, mám ho doma jen pro sebe, tak moc taky nevím proč to posílají poštou, když si to stejně ta matka musí vyběhat 😖
Tož český stát🙂)))
@lucifereeek ten formulář (na OSSZ - potvrzení o výši mateřské ) dají jen na přepážce nebo ho někde najdu a můžu vyplnit předem? Díky za odpověď 🙂
@ji_tuli jestli je na netu netuším. My máme oba úřady hned u sebe tak jsem tam byla osobne a jen mi vyjela z pc papír dala razítko podpis a hotovo. Myslím že Já nic nevyplnovala. Ale už jsou to více než dva roky. Za půl roku budu řesit druhe tak to muze byt zas trochu jinak.
Prosim a jak to je,kdyz nemam narok na materskou a po porodu chci hned zadat o rodicak? Pritel si v praci vyzadal nejake potvrzeni o naroku na davku. Musime i tak na OSSZ?A muzu pak zadatt na jinem pracaku, nez mam trvale bydliste?
@sobolce tady si poklikej na fóru a vše tam najdeš 🙂 https://www.modrykonik.cz/forum/