Žádost o rodičovský příspěvek. Co vše ještě vyřídit a jak jste to všechno zvládly?

nisavkuzhikkatil
12. čer 2023

Ahoj holky.
Jsem z toho hrozně ve stresu.
Za pár dní rodim a chtěla jsem se zeptat jak to všechno chodí.
První si asi musím vyzvednout na Matrice rodný list, že?
Bez toho co jsem pochopila nevyridim žádost o rodicovsky příspěvek? ( nemám nárok na materskou)
Žádost o porodné to samé? Mám plánovaného císaře a vůbec nevím jak potom dojdu na pracák a budu tam něco vyřizovat. Jak jste to zvládaly vy?

eviicka
12. čer 2023

@nisavkuzhikkatil sice jsem měla mateřskou, ale rodný list u nás chodí poštou (to ale nemusí být všude) a rodičovský příspěvek řeším přes bankovní identitu. Takže jsem nikde nechodila.

emillyhk
12. čer 2023

@nisavkuzhikkatil Všechno jsem vyřešila online, jen jsme čekali, až dojde rodný list (u nás posílali poštou).

j.a.n.i
13. čer 2023

U nas se musel vyzvednout, tak jsme se tam prostě stavili cestou z porodnice.
A v době, kdy jsem zadala o rodicak, to jeste elektronicky neslo, tak jsem vse vyplnila a hodina na podazelnu úřadu, ta 2 minuty jsem byla pryc a v principu to tam muze donest kdokoliv, dnes uz je to elektronicky pohodička.

krisstina93
13. čer 2023

U nás se RL musí vyzvednout, ale stačilo, aby tam zajel manžel, netřeba tam jet celá rodina. Stejně tak byl manžel nahlásit dítě na zdravotní pojišťovnu. Zadost o rodicak se dá udělat i on-line.