Žádost o příspěvek na dítě. Co je potřeba doložit?

9. srp 2022

Ahojky, byl by mi někdo ochotný poradit co je všechno potřeba doložit k žádosti o příspěvek na dítě? Stačí když si partner v práci požádá o výměr příjmu za měsíce 5-6-7 + samozřejmě vyplněna žádost, nebo je potřeba ještě další papíry, popř. kde je vyřídit? Je to vůbec první příspěvek o který žádám a na stránkách ÚP je tolik textu že se v tom prostě nejsem schopná zorientovat 😩. Máme dítě rok a půl

marimanta
9. srp 2022

Asi myslíš přídavek, že? Je potřeba doložit všechny vaše příjmy za uplynulé čtvrtletí, tedy 4., 5. a 6. měsíc. Muž z práce. Případně do formuláře do příslušnych kolonek (na úřadě poradí) dopsat další příjmy, jsou-li nějaké. Rodičák si vytáhnou sami. Zdá se to složité, ale není 😉

marimanta
9. srp 2022

Jo a na doložení příjmů je jejich formulář, pro každého z vás jeden. Plus ta žádost, když žádáte poprvé. Další čtvrtletí už bude jen každý dokládat formulář o příjmech.

jancazao
9. srp 2022

@marimanta Prosím tě, když je to zvýšené od 1.7., tak už to platí za druhé čtvrtletí nebo žádat až za 3. čtvrtletí? Děkuji moc 💐

marimanta
9. srp 2022

@jancazao no já jsem ten poslední, kdo tomu rozumí, teď jsem žádala poprvé... ale to zvýšení by mělo mít vliv právě už na teď podané žádosti. 😉

autor
9. srp 2022

@marimanta děkuji moc, a ten jejich formulář vyplní přítelovi v práci? Koukala jsem na ten formulář a nejde mi do hlavy, že je to doklad o výši příjmů a pak je tam kolonka po jakou dobu jsem byla nezaopatřeným dítětem, takže vůbec nechápu, kdo z nás má bejt to nezaopatřeným dítě s příjmem. Já to snad vzdávám, vůbec se nedivím že spousta lidí o ty přídavky ani nežádá, aby se v tom blbej vyznal 😏

marimanta
9. srp 2022

Mně to vyplnili v práci, ale může dostat i jen potvrzení a to doloží k tomu. Nezaopatřené dítě s příjmem není nikdo z vás, to je pro rodiny, kde mají straší děti na brigádě - tedy dítě s příjmem.
Hele, mně s tím pomohla paní, s těmi kolonkami, které jsem nechápala. Ony jsou tam zvyklé 😄

alegwe
20. srp 2022

Dobrý den nevíte někdo kdy se budou vyplácet peníze na dítě? četla jsem že ty kdo si žádaly od 15.8 tak to dostanou 24.8 tak to platí jenom ten jeden den co žádaly ?? Pak ty co žádaly po 16 až 20 tak to dostanou až příští měsíc ??