Ahoj, nevíte prosím, jak teď žádat o doplacení RP? Na úřadě nikdo nic neví 🙄🤦 Nárok na doplacení mám. Na MD jsem nastoupila teď 22.9. a oba s partnerem pracujeme, takže podmínky jsme splnili, jen nevím jak o to zažádat, tak prosím o radu, jestli máte někdo zkušenost 🙏 Děkuji moc.
@ejmate ja si zadala nedavno, na pracaku jsem dostala formular k vyplneni (maji i na socialce, ale priteli v praci dali svuj vlastni, ze jim to vyjel program), ktery si pritel nechal vyplnit ucetni v praci (potvrzeni prijmu), s tim papirem pak musel na socialku, kde mu diky tomu dali potvrzeni o dennim vymerovacim zakladu a s timto papirem jsme sla opet na pracak + rodny list nejmladsiho.
Ja musela resit pres pritele, protoze uz pracovni smlouvu nemam.
@veronikacv děkuji za info, smlouvu mám, tak zkusím nejdřív zjistit ten formulář, snad už ho budou mít 🙈
Me na pracaku rekli, ze mam donest potvrzeni o tom, ze me bude vyplacena ppm a pak mi poslou zbytek rodicaku, ktery jsem nestihla vycerpat.
@ejmate Bez na úřad, kde se vyřizují RP. Řekni, že chceš vyřídit doplatek RP na první dítě, měli by ti dát papír, ten půjdeš potvrdit na přepážku (nevím jak to chodí u vás) , odneses ho zpět a je to. Jinak než na úřadě o to žádat nejde. Moc nevím co chceš slyšet. Já tam strávila deset min a mám doplatek na účtě.