Ahojte. Jsem třetí rok doma se synem na rodičáku, končí mi v červenci. Na konci června rodím druhé dítě, mateřskou mít nebudu, protože mým nástupem na první mateřskou mi místo zaniklo bez náhrady. Co potřebuju k vyřízení druhého rodičáku, aby mi od srpna chodily peníze? A nebudu muset být doma povinně čtyři roky, když se nemám kam vrátit?
Děkuju za odpovědi a rady.
Ja bych si jeste overila tu materskou, myslim, ze pokud jste mela predtim smlouvu na dobu neurcitou, narok byste mit mela. Minimalne je skoda to nezkusit... A nenechala bych jim ani korunu, nastavila bych si co nejdelsi cerpani z prvniho baliku RP. Ja sama jsem desne nastvana, ze diky tomu, ze jsem si dovolila otehotnet o cca tri mesice driv, prijdem asi o padesat tisic...
Ja bych si taky overila tu mateřskou . I kdyz místo zaniklo tak jste před tim neco dopracovala a z toho se to počítá i pri druhem dítěti pokud materska navazuje !!! Rozhodne se poptejte! Za to nic nedáte .
@mandella Jak zaniklo bez náhrady - měla si smlouvu na dobu určitou? A jinak potřebuješ RL dítěte a vyplněnou žádost + svoji OP. A jinak můžeš volit do 7600,- z titulu toho, že ti rodičáky navazují a u prvního si mateřskou měla, je na to přímo kolonka v žádosti.