Dobry den, chtěla bych se zeptat když nastupují 6 týdnů před porodem to jest od 10.4.2018 a papír ohledně mateřské jsem odevzdala v práci. A dnes mi paní účetní z dělila že až ukončím neschopenku a dojde to k ní, zašle papíry na okresní zprávu. Nebod do prace jsem nastoupila 1.7.2017 a to rovnou z prace do prace. Kde jsem v minule praci byla od roku 2015 od 1.6... ted pracovni smlouva mi skončila 31.12.2017
Mám si prý zajít na pojišťovnu s papírem o ukončení neschopenky. Jak poznám že mi nebudou chybět žádné dny když se to bude vyřizovat a já bych měla být tedy 11.4.2018 už na mateřské. Děkuji za bližší vysvětlení
Jo a jeste, na tom papiru na materskou je uvedene od kdy ji mas pobirat, takze i kdyz to ucetni neposle hned, nevadi, sprava soc. zabezpeceni to zaznamena zpetne, takze ti zadne dny chybet nebudou, jenom si asi dele pockas na penize. Spise bych si to ale s ucetni domluvila at to posle co nejdrive, at si tam muzes zajit pro to potvrzeni pro zdravotku.
Takže když sem včera ukončila nemocenskou a dnes to odevzdam v práci, tak si mam asi ještě zavolat účetní a domluvit se s ni. Tedy jestli to tak chápu. Ukončení neschopenky jsem si raději okopírovala kdyby náhodou nastal nějaký problém.
Děkuji za radu 😊
@murasaki1991 jj, domluv se s ni aby to co nejdriv poslala na socialku, ze si tam pak musis na zaklade toho vyridit dalsi papiry
Pracovala jsem jak jsem byla těhotná šla jsem na nemocenskou a z práce mi dali výpověď a poslali mi to dopisem a doktorka z gynekologie mi řekla ze v září mam mít mateřskou a co mam dělat když mi z práce dali výpověď ? Co kde mam zajít děkuji za odpověď
Nevim jestli jsem to pochopila spravne, ale zkusim poradit. Taky jsem mela smlouvu do 31.12.2017 a pak jsem byla jeste na nemocenske. Pokud tomu spravne rozumim, mela bys mit ukonceni nemocenske k 10.4. a pak 11.4. nastup na materskou. Tak ukonceni nemocenske + papir na materskou, kterou ti dal gyndar odevzdas ucetni v praci a ona to vsechno posle na spravu socialniho zabezpeceni. Az to tam oni budou mit, tak tam zajdes a vyzadas si potvrzeni pro zdravotni pojistovnu, ze uz nejsi na nemocenske a pobiras materskou. Odevzdas to na zdravotni a hotovo. Jenom se pak zeptej na zdravotni pojistovne, co vsechno bude potreba az budes vyrizovat rodicak.