VZP - příspěvek pro těhotnou?

martaskaaa
15. zář 2018

Ahoj, chtěla bych se zeptat, u této pojišťovny jsem mela k dispozici jako těhotná 1000Kč příspěvek, který jsem využila na 1.screening (800kc).
Zajímá mě, jestli pojišťovna proplaci napr.monitor dechu/odsavacku na mlíko? Kamaradka tvrdi, že ano a že je to taky az 1000Kc. Ale nikde jsem to na jejich strankach teda nenašla. Jde mi o to, jestli je to případně 1000kc v těhotenství a zvlášť 1000kc po porodu? Nebo je to jem jedna castka a zbyva mi uz na proplacení 200kc?

barchen
15. zář 2018

@martaskaaa Přesně tak, je to jenom těch 1200 Kč, takže když ti proplatí screening 1000 Kč, zůstane těch 200 Kč. Už jsem takhle u nich čerpala na 2 těhotenství. Samozřejmě, pak můžeš čerpat z příspěvky ze sekce dospělí ale tam nejsou tyto maminkovské věci.

hezz17
15. zář 2018

Dohromady 1000kc těhotenství i po porodu. Je na tobě co si vybereš.

barchen
15. zář 2018

@martaskaaa Oprava: je to ta 1000, pokud vyčerpáš 800, tak zbyde 200 Kč 🙂

martaskaaa
autor
15. zář 2018

@barchen @hezz17 Diky holky, ja to právě taky tak pochopila

ruzicka06
15. zář 2018

@martaskaaa Ano, je to tak že celkově je to 1.000,- Kč. Já to vyčerpala na screening v 1. trimestru, tak už mám vybráno 🙂

priefi
15. zář 2018

@martaskaaa ahojky, nevim jak to ma vzp, ale pokud to ma podobne, jak rbp-zp, tak moje pojistovna ma balicky i pro deti, resp.mimca a prave tam lze uplatnit monitor dechu aj. Tak mrkni, na co bude mit narok na proplaceni Tvoje mimco 😊

martaskaaa
autor
15. zář 2018

@priefi tam jsem to právě nenašla, proto se ptám tady

bartakova_veronika
16. zář 2018

@martaskaaa je to jak píšou ostatní ... na jedno těhotenství proplácí 1000 Kč a víc ne ... některé pojišťovky jsou v tomhle mnohem lépe .... také jsem využila na screening který mě stál 1000 kč a tak jsem na nic jiného nárok neměla ...
tady kdyžtak přehled co VZP proplácí

Příspěvek je možné využít na jednu nebo více aktivit v tomto programu (v rámci jednoho těhotenství) do celkové výše 1 000 Kč:

na prvotrimestrální screening
na podpůrné aktivity:
na vhodnou pohybovou aktivitu v těhotenství
na kurz přípravy k porodu pořádaný porodnicí
na dentální hygienu v těhotenství nebo balíček dentální hygieny zakoupený v lékárně, v ordinaci lékaře nebo u dentální hygienistky v době těhotenství (zubní a mezizubní kartáčky, zubní pasty, dentální nitě, ústní vody)
na pomůcky ke kojení (absorpční prsní vložky, kontaktní kojící kloboučky, chrániče prsních bradavek, tampony do podprsenky, formovače bradavek, odsávačky mateřského mléka včetně příslušenství a náhradních dílů, nádoby na uchovávání mateřského mléka)

chanddra
21. zář 2018

Víte někdo, jak uplatnit příspěvek na dentální hygienu? Stačí přijít s účtenkou z lékárny? Nebo chtějí výpis z účtu?

market1512
21. zář 2018

@chanddra ahoj, ano prijdes s uctenkou z lekarny, tu si oni nechaji (tzn. kdybys ji k necemu jeste potrebovala, tak s ji ofot) + tehotenska prukazka pokud jsi tehotna, pokud uz mas po porodu tak rodny list miminka. https://www.klubpevnehozdravi.cz/maminky/
Ja byla na VZP vcera, teda uz kvuli proplaceni pohybovych aktivit deti, ale je to porad stejny postup, ktery po me chteji uz 3 roky.

tercasv
14. únor 2019

Od nového roku zvýšili příspěvek na 1500, tak ho můžeme dočerpat🙂

bartakova_veronika
Autor odpověď smazal
Zobraz
bartakova_veronika
15. únor 2019

@tercasv škoda, že to nezvedli dříve ... já rodila na konci října 2017 takže zbylých 500 jsem využít už nemohla bohužel ...

tercasv
15. únor 2019

@bartakova_veronika To je škoda :-/

bodlinka24
7. kvě 2019

@market1512 prosím tě a nevíš jestli si tu dentální hygienu můžu nakoupit na e-shopu lékárny a na VZP jim přinést vytisknutou fakturu co mi pošlou na mail? Nebo to platí jen v kamenných lékárnách?

vioneta
15. srp 2019

@bodlinka24 Můžu se zeptat jestli jsi tedy zkoušela to proplaceni faktury? 🙂

zlatoja
15. srp 2019

@vioneta resila jsem vcera, kdyz je to faktura z internetovy lekarny, je potreba jeste prilozit vypis z uctu.

zlorenka
15. srp 2019

jeste pridam info (protoze pizda na pobocce mi to rekla blbe) pro dite do 1r prispiva VZP na plavani kojencu a od 1r pro pohybove aktivity. A cerpat muzete v jednom roce oboje. 🙂

vioneta
17. srp 2019

@zlatoja A když budu platit v lékárně a dají mi lísteček, i když jsem to objednala na shopu lékárny a v lékárně vyzvedla?

zlatoja
21. srp 2019

@vioneta Predlozila bych fakturu nebo alespon objednavku, kde je videt jmeno a doklad o zaplaceni z te lekarny.

vioneta
21. srp 2019

@zlatoja Děkuji ;) a ještě prosím tě, je nějaký limit peněžni? Nebo můžu, co mi zbývá 1000,- Kč z příspěvku využít už celý na tu zubní hygienu?

pipi_puncocha
21. srp 2019

@vioneta klidně celých 1000kč. Řešila jsem to začátkem léta, 950kč byl screening a 1000kč dentální hygiena a úplně v pohodě, už mám peníze na účtě.😊

teachandlive
21. srp 2019

No já nevím, vy pořád mluvíte o 1000 Kč, ale já mám od VZP příspěvek 2000. Už jsem si vybrala 1500 na nt+ a zůstala mi petistovka. Tak jak to je?

pipi_puncocha
21. srp 2019

@teachandlive ta diskuze je poměrně stará.. příspěvek se neustále navyšuje, já jsem těhotná od 2/2019 a taky normálně čerpám 2000kč

teachandlive
21. srp 2019

@pipi_puncocha no tak holky tady psaly o 1000 ještě dneska ráno, na to reaguji :D

pipi_puncocha
21. srp 2019

@teachandlive já jsem to pochopila, že jí zbývá 1000kč, že asi už předtím čerpala něco na screening nebo tak.... Ale možná ne, s délkou těhotenství mi přímo úměrně klesá inteligence a porozumění psanému textu.😅

teachandlive
21. srp 2019

@pipi_puncocha asi I mně 😂

vioneta
3. zář 2019

Jj také už cerpam 2000,- Tisícovka byl screening a zbytek 1000,- chci na tu dentální hygienu. Jen nevím zda je nutné to stihnout do porodu nebo to lze i po porodu 🙄

anetka9
3. zář 2019

@vioneta po porodu pouze potřeby na kojení🙂