Maminky prosím o radu. Dnes mi přišel dopis s vyjádřením výše rodičovského příspěvku. Je ale o nižší částku než jsem žádala a něco mi tam odečítají a vůbec nevím za co to je. Hned zítra tam zavolám tak jen chci být připravené🙂 Mám již druhé dítě.
Ano je to přesně tak, jak už je napsáno přede mnou, Pak Vám příjde další dopis, kde už bude částka o kterou jste si žádala 🙂
uf už jsem se lekla. Tak děkuji moc za vysvětlení🙂
je to přesně tak jak píšou ostatní .. divím se ale že při žádosti vás o to neinformovala .. mě o to informovala a proto jsem si rodičovskou dala až další měsíc neboť by mi dopláceli něco málo přes 1000 kč protože bych měla ještě část mateřské ...
Některý ty formulace jsou zvláštní. Třeba když mi doběhl první rodičák, v oznámení mi napsali, že mi "odebírají dávku". To mě teda dost vyšokovalo, jako bych se něčím provinila. Ale šlo jen o to, že jsem celou částku vyčerpala. 🙂 Připrav se na to, že poslední měsíc, pokud ti zbyde menší částka, než 7 tis., ti zase přijde dopis, že ti snížili měsíční výši rodičovského příspěvku. 🙂
Jo, v pohodě, je to jen poměrná část. Já jsem si právě proto dávala RP až od "celého dalšího měsíce", aby se to líp počítalo.
@swetlusska taky jsem si to tak pro jistotu udělala a pani na pracáku mi to i doporučila
Protože za první tři dny v červenci ještě dostaneš PPM, takže je to RP minus vyplacena PPM. Další měsíce už budeš mít tu částku 7000.