Ahojte, poradi nejaka mamina co a kam treba ist vybavit? Manzel tam ma pracu a budeme tam zit + prechodny pobyt. Tu na sk mi zrusia rodicak aj pridavok na dieta a ze si mam poziadat v cesku.
Baby radte prosim. Idealne taka co to vybavovala. DAKUJEM
@snehurka845 nasla som na nete nejaku kalkulacku na pridavky na dieta. Pokial ratam muzov prijem zo sk tak to vyzera ze nemame narok na pridavok pokial zarabal viac ako cca 30 000 ck v cistom? Pokial dobre chapem. Nevies ake formulare treba nato vsetko vyplnit?
@amelia000 tie žiadosti Ti všetky dajú na urade'prijem na to je tiež tlacivo'to potvrdí muž v praci.K tomu prechodnemu pobytu tam sme potrebovali nájomnú zmluvu zdravotné poistenie a pasy
@amelia000 ahoj'tak prechodný pobyt sa vybavuje na cudzineckej polícii.Ridicak a prídavky na Upsvar v meste kde budete žiť.Pridavky sú podľa príjmu a tie väčšina rodín nedosiahne.A žiada sa o ne každé tri mesiace vždy sa dokladá príjem.Rodicak je tu 300 000'mozes si zvoliť dobu'bud 2.3.4 roky ako.dlho chceš čerpať.Podla toho si vypočítas 'koľko budeš poberať.Ale keďže Ty si tu nepracovala ani nezila'bydete dokladat manželov prijem