Ahojda. Mám nastoupit 23. dubna na mateřskou.. a k 31. 3, jsem dostala výpověď z práce.. chci se zeptat, jestli se pro mě něco mění a musím zařizovat nějaké papírovaní.. a z čeho se mi bude vypočítávat mateřská.. děkuji 🙂
A co se zkusit zeptat zaměstnavatele, mohl (mel) by ti to vysvětlit. Ale jak píší ostatní, během těhotenství (v ochranné době) nesmíš dostat výpověď, resp.pokud ji dostaneš, je neplatná, pokud zaměstnavatel nekončí svou činnost.
Tak pokud to byla smlouva na dobu určitou (určenou dočasným přidělením práce), tak to asi nebyla výpověď, ale prosté skončení pracovního poměru. A to může nastat kdykoli předem daným datem či předem určených koncem PP. Každopádně jsi v ochranné lhůtě, takže se ti mateřská bude počítat z platu.
@denisas93 Tak to ale není výpověď, takže to je úplně něco jiného. Pokud splňuješ podmínky pro mateřskou (tj. máš 270 dní nemocenského pojištění za poslední 2 roky před datum nástupu na MD), tak máš normálně mateřskou počítanou ze mzdy z poslední práce.
Jen tedy musíš vyřešit prodlevu mezi koncem smlouvy a nástupem na MD - např. nahlášením na ÚP.
Zamestnavatel vam v tehotenstvi muze dat vypoved pouze v pripade, ze rusi svou cinnost, takze vypoved je neplatna.