Výpověď 3 týdny před MD, musím zařídit nějaké papírování?

denisas93
29. bře 2017

Ahojda. Mám nastoupit 23. dubna na mateřskou.. a k 31. 3, jsem dostala výpověď z práce.. chci se zeptat, jestli se pro mě něco mění a musím zařizovat nějaké papírovaní.. a z čeho se mi bude vypočítávat mateřská.. děkuji 🙂

elinkal
29. bře 2017

Zamestnavatel vam v tehotenstvi muze dat vypoved pouze v pripade, ze rusi svou cinnost, takze vypoved je neplatna.

filetra
29. bře 2017

@elinkal Možná šlo o zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Anebo výpověď z důvodů pro okmažité zrušení pracovního poměru. Ale jinak ano, v ostatních případech (kromě organizačních důvodů - rušení nebo přemístění zaměstnavatele) by byla výpověď neplatná.

elinkal
29. bře 2017

@filetra to je pravda, uvidime, jestli to tazatelka jeste bude specifikovat

denisas93
autor
29. bře 2017

@filetra Mám tam napsáno: Pracovní smlouva byla uzavřena na dobu dočasného přidělení k výkonu práce k uživateli. Já tomu právě vůbec nerozumím, tak děkuji. 🙂

marenkav
29. bře 2017

A co se zkusit zeptat zaměstnavatele, mohl (mel) by ti to vysvětlit. Ale jak píší ostatní, během těhotenství (v ochranné době) nesmíš dostat výpověď, resp.pokud ji dostaneš, je neplatná, pokud zaměstnavatel nekončí svou činnost.

konidana
30. bře 2017

Tak pokud to byla smlouva na dobu určitou (určenou dočasným přidělením práce), tak to asi nebyla výpověď, ale prosté skončení pracovního poměru. A to může nastat kdykoli předem daným datem či předem určených koncem PP. Každopádně jsi v ochranné lhůtě, takže se ti mateřská bude počítat z platu.

absintka19
30. bře 2017

@j.a.n.i , @xpila -prosim poradite ?

xpila
30. bře 2017

@denisas93 Tak to ale není výpověď, takže to je úplně něco jiného. Pokud splňuješ podmínky pro mateřskou (tj. máš 270 dní nemocenského pojištění za poslední 2 roky před datum nástupu na MD), tak máš normálně mateřskou počítanou ze mzdy z poslední práce.
Jen tedy musíš vyřešit prodlevu mezi koncem smlouvy a nástupem na MD - např. nahlášením na ÚP.

denisas93
autor
30. bře 2017

@xpila A když jsem na neschopence, tak na žádný úřad práce nemusím, ne?

j.a.n.i
30. bře 2017

@denisas93 Ne, ale měla bys na ZP nahlásit, žž jsi na PN a pak jim nahlásit nástup na mateřskou a pak přechod na rodičák.