Ahoj devcata, chtela bych se zeptat, jak je to prosim s vypoctem terminu porodu?
Dala jsem vypoved v praci, koncila k poslednimu unoru a od brezna mela nastoupit v nove praci na SK. Nez jsem ale stihla nastoupit, skoncila jsem v nemocnici s hematomem. Stihla jsem jeste posledni den ochranne lhuty na neschopenku v CR a od te doby jsem na rizikovem. Zkraje jsem krvacela, bylo mi dost zle a radila korona, kdyz mi konecne otrnulo a gynekolog mi to schvalil, zacala jsem si domlouvat, ze bych se aspon na chvilku vratila do prace, protoze uz mi z toho radne hrabe. A doslova druhy den na kontrolnim ultrazvuku kompletne odtekla voda. Takze ted bojujeme, abychom o miminko neprisli a ten nejvetsi happyend, v ktery muzeme doufat, je hodne predcasne narozene miminko.
Nicmene ted jsem se trochu vzpamatovala z toho šoku, prvni truchlici fazi mam za sebou a snazim se v ramci udrzovani nadeje vratit k tomu peknemu teseni se na miminko, jak to bylo predtim, vybirani kocarku, postylek a tak. Aspon si to predstavovat.
A ted jsem zabrousila k materske. Doted jsem to brala, ze hlavni je miminko a pokud se stane zazrak a dopadne to dobre, muze mi byt narok na materskou ukradeny, klidne budu past pampelisky. Ale spocitala jsem si, ze pokud jsem bez prace od 1.3., datum posledni MS mam 25.1., ochranna lhuta je 180 dni a na materskou se da nastoupit 8tydnu pred terminem porodu, ktery mi vychazi na 31.10., utece mi to o min nez 5dni. Tech 270dni mam samozrejme splnenych.
Tak by me spis ze zvedavosti zajimalo, jak to s terminem porodu je, jestli ma gynekolog sanci s tim nejak hybat. Mam pravidelny cyklus a ovulaci, takze myslim, ze to ta menstruace ani nezkresluje a stari podle UTZ bude vychazet podobne.
@barmil Achjo. No, co nadelam. U nas je to jeste tak, ze jsme uvizli na SK a gynekolozku mam pres hranice, ktere zavreli kvuli corone jeste pred tim, nez mi stihla udelat prvni ultrazvuk, jen mi tehu potvrdila z krve. Takze chodim provizorně na S1 k super gynekologovi sem a v CR se mi gynekolozka stara jen o neschopenku a volame si. Takze v CR jeste zadne papiry a tehotenskou knizku asi ani vystavene nemam. Hadam, ze za optani nic nedam, spis mne zajimalo, jak moc se musi drzet tabulek. 🙂 Diky. Pampelisky to jisti :D
@brausa bere se to dle MS, pokud se termin dle MS a prvniho screeningu nelisi o vic jak 9dni. Takze pokud na screeningu odpovidalo stari plodu stari dle MS, uz s tim ted hybat nebude.