Ahojte
Vedel by mi niekto prosím pomôcť aspoň orientacne vypocitat výšku MP? Som od začiatku tehotenstva na neschopenke a trosku ma prepadol strach koľko to vlastne dostanem....
Ďakujem vám vopred 🙏
Ja mam treba PPM nizsi jak PN, cekala jsem opak 😂
@maxulekapcule já jsem ji měla vyšší. O něco.
Z neschopenky se mateřská nepočítá, budou to počítat z toho cos brala přes nástupem na PN. Já měla mateřskou cca stejnou jako tu neschopneku (vyšší o pár stovek).
@andelka vsak prave si myslim, ze by to tak melo byt
Tak dobre, z posledných 12 mesiacov budem mat odpracovanych 5 mesiacov a 7 na neschopenke. Počítam s jednoduchým číslom a dajme tomu ze moja hrubá mzda je 10 000 Kč, tým pádom to vypočítam ako? Nejak sa mi nezdá ze budem mat to isté akoby som chodila do prace...resp tým výpočtom moc nerozumiem
@oysterka posledních 12 měsíců PŘED neschopenkou
@oysterka těch 7 měsíců co jsi na té neschopence úplně vyskrtni a spočítej to z posledních 12 měsíců kdy si pracovala. Chápeš?
@jako_mala_holka
@leniczka23
Ahaa takže takto to je no tým pádom fakt zrejme nič nestratim ak je to tak, to ste ma potešili dievčatá veľmi. Ešte mi viete odporučiť ci mi to spraví nejaký rozdiel keď pôjdem na materskú 6 alebo 8 týždňov pred? Alebo to už je jedno tie 2 týždne asi..
@oysterka Spočítej si příjem od zaměstnavatele bez pn za 12m před nástupem na md. Toto číslo vyděl počtem dnů, které jsi pracovala. (Pokud bys nebyla na pn, vydělila bys to 365. Ty od 365 odečti počet dnů na pn). Výsledek vyděl koeficientem 0,7 a vyjde ti rekudovaný denní vyměřovací základ. = Částka,kterou budeš po dobu md denně pobírat
@oysterka PPM se počítá z příjmu za 12 předchozích měsíců. A neschopenka se do toho příjmu nepočítá. Já jsem 12 měsíců před mateřskou měla mzdu, pak 2 měsíce nemocenskou, pak 4,5 měsíce mzdu, 2 měsíce nemocenskou v těhotenství a 2 měsíce podporu z ÚP a počítalo se to jen ze mzdy.