Ahoj holky,
momentálně čekám své první dítě. Zaměstnaná jsem v současném zaměstnání přes 4 roky na HPP a mám dobu neurčitou. Na mateřskou bych měla nastupovat kolem 14. Února (8 týdnů před porodem)
Již od začátku Října jsem na neschopence. Jelikož mi začíná být konečně lépe, tak uvažuji že bych se s doktorem domluvila na ukončení neschopenky na konci Listopadu a timpadem ještě odpracovala prosinec,leden a část února.
Zajímalo by mě jak by se potom počítala mateřská. Vím že se počítá průměr z posledních 12 měsíců. Dočetla jsme se taky že se tam neschopenka nezapočítává.. takže by se mi ty dva měsíce (říjen,listopad) nezapočítali? Nebo jak by to bylo? Byla bych velmi nerada kdyby mi tato dvouměsíční absence totiž zhoršila průměr 😔
Za každou radu budu vděčná 🙏
Počítá se z 12 měsíců před,ale doba nemocenské se nepočítá.
Holky, já se vecpu s dotazem. Měla jsem hpp, doba neurčitá a pak jsem šla s první dcerou na mateřskou a RD. Pak jsem ale v srpnu dala výpověď (RD měla končit v listopadu) a nastoupila jinde, teď mám smlouvu na rok, smlouvy na sebe časově navazují. Na mateřskou jdu v únoru. Takže mateřská se bude počítat z 5 měsíců současného zaměstnání a těch zbylých 7 se bere RD nebo předchozí zaměstnání před RD?
@kokoska29 já byla na neschopence od začátku a mateřskou jsem brala jako normal plat teda a ne výši nemocenské