Výpočet mateřské. Poradíte?

majunka54
17. zář 2020

Ahoj, potřeboval bych poradit, materskou dovolenou čerpám od 15.5.2020 28.tydnu. To znamená, ze mi bude končit 27.listopadu a budu moci vyčerpat dovolenou v pracovním poměru??

j.a.n.i
17. zář 2020

Ano, v návaznosti na konec mateřské můžeš vyčerpat dovolenou.

lenoulinkaa
17. zář 2020

@majunka54 konci 26. listopadu a po ppm můžeš čerpat řádnou dovolenou o kterou si požádas

jjasmina
17. zář 2020

Po mateřské jsem si podala žádost o čerpání 🙂

meekos
17. zář 2020

@j.a.n.i a je v tom nějaká výhoda čerpat dovolenou? Na konci roku mi ji musí proplatit ne? Je v tom rozdíl když ji vyčerpán nebo si ji proplatim?

drep
17. zář 2020

@meekos dovolená se proplácí jen při ukončení pracovního poměru. Takhle ti ji převedou a bude se pak krátit.

j.a.n.i
17. zář 2020

@drep To je otázka, pokud pracovala až do mateřské, tak se ji nic krátit nebude a počkala by na ní cela do návratu z RD.

drep
17. zář 2020

@j.a.n.i úplně celá? Mně naše personalistka tvrdila, že mám dovolenou vybrat hned po MD (pracovala jsem normálně až do mateřské), že se mi jinak bude krátit za ty neodpracované měsíce. Teda stejně tak mi tvrdila, že když jsem na mateřské, tak nemůžu mít dpč, nemůžu dostat proplacené odměny za studii a podobně...

j.a.n.i
17. zář 2020

@drep No, dovolená se krátí je za zameškanou dobu v daném kalendářním roce, takže do konce roku 100 zameškaných dní pro krácení mít nebude.

betelgeuzz
17. zář 2020

@j.a.n.i a už máš nastudované změny v dovolených od ledna? nebudou se ty podmínky krácení měnit?

j.a.n.i
17. zář 2020

@betelgeuzz Budou, ale tohle je dovolená za rok 2020, takže se ji žádné změny platné od roku 2021 netýkají.