Výběr dovolené po mateřské

terka2018
14. zář 2018

Ahoj,

mam dotaz. Od 1. brezna 2018 jsem na materske. Jak se da presne spocitat, odkdy si muzu zažádat o proplaceni dovolené? A tahle dovolena muze byt nejak kracena? A pak se tedy od data skonceni nastupuje na rodicovskou? Ptam se, protoze sme jeste se zamestnavatelem resili, jesi to nemam vybrat az po rodicaku, ale to spis nechci a jestli uz jsem nahodou tu zadost o cerpani dovci neproppasla.. dekuji 🙂

priefi
14. zář 2018

@terka2018 ahoj, md trva 28 tydnu, dovolenou urco pozadej hned po md, protoze kdybys ji zadala az po rd, kratila by Ti ji, coz je zbytecne 😉

terka2018
autor
14. zář 2018

@priefi ahojky dekuji moc a bude vadit kdyz dle tohoto vÝpočtu mi MD skočila 12.9.?

priefi
14. zář 2018

@terka2018 jelikoz je jeste zari, tak ne. Posli do prace zadost, ze po ukonceni md zadas radnou dovolenou a po jejim vycerpani chces navazat na rd v delce, jakou si urcis, napr.do dvou let ditete, do tri let ditete, pripadne datumove 😉

terka2018
autor
14. zář 2018

@priefi si úžasná proste! Dekuji 🙂

priefi
14. zář 2018

@terka2018 nemas vubec zac 😊

j.a.n.i
14. zář 2018

@priefi Pokud PPM skoncila 12.9 tak zamestnavazel dovolenou poskytnout uz nemusi, tu povinnost ma pouze kdyz dovolana bezprostředně navazuje.

priefi
14. zář 2018

@j.a.n.i ja bych rekla, ze pokud uz se nad tim domlouvali, ale nevedeli co a jak, tak si myslim, ze vyjdou vstric 😉 u nas v praci taky jedna kolegyne nahlasovala zpetne a mzdovka s tim nemela problem. Ale je to vse o domluve, no...