Všechny potřebné doklady, které musím vyplnit před MD

haskovaludmila
19. pro 2016

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat a obrátit na Vás s prosbou.

Jsem prvorodička, mám termín 29.3.2017 na mateřskou budu nastupovat v půlce února, kdy budu končit v práci. Co všechno je potřeba vyplnit?? Kam všude zajít? Co bude s mojí nevyčerpanou dovolenou? Mohl byste mi někdo prosím krok za krokem, co mě čeká. Prosím.

astyna
19. pro 2016

1) v práci jsem nahlásila termín odchodu na mateřskou.
2) před nástupem jsem si vybrala řádno dovolenou zbývající
3) od gynekologa jsem dostala dokument k vyplnění pro účetní ve firmě
4) ten dokument jsem jí dala, sama jsem tam vyplnila jen jméno firmy a datum odchodu na mateřskou, o zbytek se starají už oni
5) na odchodu jsem zamávala 😀

haskovaludmila
autor
19. pro 2016

@astyna super, takže 1 mám splněnou. Co když si dovolenou nevyberu? Budu zaučovat novou kolegyni, takže to neklapne. A co potom až skončí mateřská? Kam pak?

astyna
19. pro 2016

Buď před odchodem na mateřskou, nebo se převede po ukončení rodičovské dovolené před nástupem do práce. Já to raději chtěla hned.

haskovaludmila
autor
19. pro 2016

@astyna děkuji Vám, ale co když potom bude následovat druhé dítě?

saurauia
19. pro 2016

@astyna to není pravda. nevybraná dovolená a dovolená co náleží za dobu mateřskése vybírá po ukončení mateřské. né rodičovské.

astyna
19. pro 2016

@saurauia

mě říkala po rodičovské dovolené. Myslím řádnou dovolenou. Já jsem pak ještě měla jednu - protože mi PPM přešel do nového roku, načetla se mi nová dovolená a TU jsem měla před nástupem na rodičovskou dovolenou. Autorka asi myslí řádnou před nástupem na PPM, ne tu která se případně načte z nového roku.

lenkaro
19. pro 2016

mě ted v prosinci mateřská skončila a v práci mi řekli že mi dají vybrat dovolenou ted po mateřský (v případě před mateřskou máte nulovou šanci získat porodný ale to většinou i když pracujete ty tři měsíce před porodem) ohledně mateřský sem dala od doktorky papír do práce a se sockou si to vyřídili samy poté bylo třeba odnést do práce a na socku RL dítěte (ten si vyřídíte na matrice nejlepe co nejdriv po odchodu z porodnice) pote nahlasit na pojištovnu s RL dítě oni vám udělají kartičku i pro mimi ,nevim jestli máte v plánu řešit porodný a přidavky.. ? a tak měsíc dva před koncem mateřský jít na prac.úřad kvůli rodič.příspěvku s tim vás pošlou na socialku (vyplnit že vám mateřskou posílali a o jakou částku šlo) to odnést zpět na prac.úřad tam už by to měli vyřídit. po své zkušenosti vám přeju pevné nervy 🙂

saurauia
19. pro 2016

@astyna řádná dovolená se vybírá po mateřské dovolené a je jedno zda zbyla z doby těhotenství nebo se nastřádala během mateřské.
Já třeba dovolenou nestihla vybrat, protože jsem byla na PN a řádnou dovolenou (ta o mi zbyla i tu na kterou jsem měla nárok během PPM) jsem si vybírala po skončení mateřské dovolené před rodičovskou dovolenou.

blahova_andrea
19. pro 2016

@astyna to platí pro řádnou i nově naběhlou v novém roce. dovolená se vybírá po mateřské dovolené, před nástupem na rodičovskou dovolenou. pokud si ji nevybere, tak po ukončení rd, ale to už je krácená

astyna
19. pro 2016

@blahova_andrea

mě něco říkalo, at si to vyberu co nejdříve 😀