Ahoj, chci se zeptat, jestli nemá někdo podobnou zkušenost. Na mateřskou dovolenou jsem nastupovala 7.9. a už kolem 1.9. jsem posílala papíry zaměstnavateli, aby se vše vyřešilo co nejrychleji a my nebyli v říjnu bez příjmu. Dnes jsem si šla na poštu vyzvednout doporučený dopis a ono z úřadu - že se jim na mé žádosti nezdálo, jak bylo napsané 7.9.2019 (údajně přepsané, což jsem vážně nepřepisovala) a že mám údaje znovu vyplnit a zaslat. Znamená to tedy, že mi nepřijde mateřská v říjnu? Že mají zase 30 dní na zpracování? Řešil toto někdo? Předem děkuji za odpověď.
Máš na tom papíru nějaký kontakt? Zavolej tam a domluv se, jak to v tvé situaci udělat. Počítám, že to mají zpracované a jen si o potřebují potvrdit, takže výplatní termín v pohodě sihneš. Ale s tím ti nepomůžeme tady, to se musíš domluvit na úřadu.
@lieselmeminger sice je to 30 dní od doruceni všech nalezitosti,ale určitě to neznamená,že to 30 dní bude trvat..vyplňte a obratem pošlete jak se to dostane k člověku co je v dopise napsaný tak to bude poměrně hned...už to bude určitě připravený,jen se to doplní a dá ke kontrole.
@lucyjanek děkuji, nakonec jsem volala přímo paní uvedené na papíře a říkala mi, že na tohle třicetidenní lhůta neplatí a že by se to teoreticky mělo stihnout do výplatního termínu, takže teď už je to jen na české poště. 😃 Což není moc pozitivní, ale lepší než nic. Ale děkuji za radu.
Je tam možnost to zkrátit tím,že se vzdate lhůty na odvolání. To mi radili na ossz,když jsem řešila nemocenskou,kterou jsem měla místo mateřské