Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli když jsem minulý rok v 19.8. nastupovala na mateřskou,tak jestli mi vrátí nějaké daně?Do té doby jsem pracovala.Dekuji za Vaše zkušenosti...
Kdyby tady byla nějaká maminka účetní,tak jestli by mi zhruba napsala kolik...Moc děkuji 😊
@petra324 já dělám daně, ale to ti takhle nikdo neřekne. Musíš mít k tomu doklady jako potvrzení o příjmech od zamestvatele, pak jestli máš děti napsané na sebe nebo jestli má pritel/manžel v daních děti atd atd. Takže primárně ano, vráceno ti bude, ale kolik, to se dozvíš až když si ty daně vypočítáš
Může teoreticky nastat ale i situace, že nedostaneš zpět ani korunu. Vráceno může dostat pouze, pokud jsi odvedla nějaké zálohy na daň. Pokud bys měla nízké příjmy a žádné odvody daně, nic ti samozřejmě nevrátí.
Jinak hodně orientačně, pokud neuplatňuješ na daních nic (děti, hypo atd.), pak máš v podstatě šanci získat daně zpátky jen díky tomu, že 4 měsíce nebyl zdanitelný příjem (tzn. 4 měsíce jsi nemohla využít slevu na poplatníka). To je dohromady cca 8000 korun. Takže pokud se podíváš na výplatní pásky, sečteš kolonku záloha na daň z příjmů, tak zpět dostaneš cca těch 8000, pokud zálohy byly nižší, tsk jen ty zálohy.
To je ale jen hrubý odhad, pro přesný je třeba samozřejmě znát detaily.
Jenom z udaje, ze jsi loni v srpnu nastoupila na materskou, ti tady k tomu vazne nikdo nic nerekne🙄
@takyjedna vzhledem k tomu, že pracovala, tak tam předpoklad nějaký je.. Záleží na tom kolik brala a hlavně kolik odvedla daně, aby se ji mohly v čeho vrátit neuplatněné slevy za poplatníka po dobu PPM. Samozřejmě dotazy tohoto typu jsou jako věštění z křišťálové koule..
Děkuji moc všem 😊
@petra324 ano vrati