Vrácení daní po nástupu na mateřskou.

petra324
14. únor 2020

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli když jsem minulý rok v 19.8. nastupovala na mateřskou,tak jestli mi vrátí nějaké daně?Do té doby jsem pracovala.Dekuji za Vaše zkušenosti...

marcicek84
14. únor 2020

@petra324 ano vrati

petra324
autor
14. únor 2020

Kdyby tady byla nějaká maminka účetní,tak jestli by mi zhruba napsala kolik...Moc děkuji 😊

sonka.77
14. únor 2020

@petra324 záleží kolik jste zaplatila na zálohách

miba10
14. únor 2020

@petra324 já dělám daně, ale to ti takhle nikdo neřekne. Musíš mít k tomu doklady jako potvrzení o příjmech od zamestvatele, pak jestli máš děti napsané na sebe nebo jestli má pritel/manžel v daních děti atd atd. Takže primárně ano, vráceno ti bude, ale kolik, to se dozvíš až když si ty daně vypočítáš

malenka3
15. únor 2020

Může teoreticky nastat ale i situace, že nedostaneš zpět ani korunu. Vráceno může dostat pouze, pokud jsi odvedla nějaké zálohy na daň. Pokud bys měla nízké příjmy a žádné odvody daně, nic ti samozřejmě nevrátí.
Jinak hodně orientačně, pokud neuplatňuješ na daních nic (děti, hypo atd.), pak máš v podstatě šanci získat daně zpátky jen díky tomu, že 4 měsíce nebyl zdanitelný příjem (tzn. 4 měsíce jsi nemohla využít slevu na poplatníka). To je dohromady cca 8000 korun. Takže pokud se podíváš na výplatní pásky, sečteš kolonku záloha na daň z příjmů, tak zpět dostaneš cca těch 8000, pokud zálohy byly nižší, tsk jen ty zálohy.
To je ale jen hrubý odhad, pro přesný je třeba samozřejmě znát detaily.

takyjedna
15. únor 2020

Jenom z udaje, ze jsi loni v srpnu nastoupila na materskou, ti tady k tomu vazne nikdo nic nerekne🙄

lenoulinkaa
15. únor 2020

@takyjedna vzhledem k tomu, že pracovala, tak tam předpoklad nějaký je.. Záleží na tom kolik brala a hlavně kolik odvedla daně, aby se ji mohly v čeho vrátit neuplatněné slevy za poplatníka po dobu PPM. Samozřejmě dotazy tohoto typu jsou jako věštění z křišťálové koule..

petra324
autor
15. únor 2020

Děkuji moc všem 😊