V práci mě nenahlásili na mateřskou

manny1986
8. led 2020

Dobrý den 18.11 jsem do práce nesla ukončení nemocenské a nástup na mateřskou dovolenou,do dnešního dne z práce ještě neposlaly papíry o ukončení a přechodu takže já jsem už 2 mesice bez peněz a zajímalo by mě jestli za to budou mít nějaký postih a hlavně jestli dostanu všechny peníze zpětně i za nemocenskou když už je to dva měsíce? Nebo mohu je někam nahlásit? Dcera se narodila na silvestra a nemít rodinu nemám ani na plinky

janule1940
8. led 2020

@manny1986 zavolejte na socialku,vysvětlete situaci,meli by sami zaměstnavatele urgovat.penize určitě dostanete všechny.postih nejspíš nebude,pokud sama nedáte podnět k šetření na Inspektorat práce.socialka se tím nejspíš zabývat nebude,max.vyzvou k dodání dokumentu a udělají “bububu”.

martaskaaa
8. led 2020

Mě taky nenahlásil zaměstnavatel a zjistila jsem to při narození syna, když ho šel muž přihlásit na pojišťovnu. Musela jsem z OSSZ donést potvrzení, že jsem na MD. Ale peníze mi teda normálně přišly.

martaskaaa
8. led 2020

Ale o peníze bys neměla přijít, je to chyba u zaměstnavatele, ten má povinnost to nahlásit, že jsi na MD

revmelin
Autor odpověď smazal
Zobraz
rosetatto
8. led 2020

@revmelin sama píšeš, ze lístek dorazil 18.12. od toho dne mají 30 dni na výplatu, tak si myslím, ze není nutné si stěžovat na úředníci 🙂 ta za to opravdu nemůže a zpracovává lístky dle doručení

revmelin
Autor odpověď smazal
Zobraz
rosetatto
8. led 2020

@revmelin to já samozřejmě chápu, ze člověk je v nepříznivé finanční situaci a jeho nepříjemné, ale je nutné kvůli tomu dělat nekomu zle, který za to prvotně nemůže? (Úřednice lístek pozdě nedoložila). Promiňte ale nikdo není neomylný a v tom množství opravdu není nesnadné přehlédnout listek když jsou tam dva 😊

amazonkajanik
8. led 2020

@rosetatto pokud jsem dobře četla, tak paní si nestěžuje na úřednice z ossz,ale na zaměstnavatele, že včas nedodal podklady

martt
8. led 2020

Zavolej si na OSSZ a zeptej se jestli tam ty papíry mají. Pokud ti řeknou, že ne. Tak se domluv, že jim doneses kopie a dojdi si za doktorem aby ti vystavil kopii o ukončení neschopnosti a přechod na mateřskou. Jinak pokud není změna, tak ti to doplatí zpětně. Mne se stalo, že z práce tenkrát neposlali lístek na penize takže jsem byla jeden měsíc bez příjmu a pak jsem to rovnou už řešila přes sociálku. A doplatili mi vše zpětně

lenickakl
8. led 2020

@amazonkajanik 6.1. Jsem byla osobně na ossz za nadřízenou ženské co zpracovává podklady pro vyplacení nemocenské.

semetrika řádila na ossz, dle tohodle

amazonkajanik
9. led 2020

@lenickakl tak já měla štěstí na dobré úřednice. Ossz Klatovy úplně super. Vše zařídili,poradili jak zkrátit lhůtu, peníze jsem měla přesně 7dní po odevzdání lístku na peníze. Když chybou lékaře mi byla ukončena neschopenka, snažili se mi vše udělat ve zkráceném řízení,abych nebyla bez peněz. Volali,když něco chybělo,nebo bylo třeba doložit

marla86
9. led 2020

Ja taky volala na socialku, aby je popohnali, a opravdu popohnali 🙂

merope
9. led 2020

O peníze nepřijdeš, můj drobek se narodil v únoru předčasně, takže jsem papíry řešila až po návratu z porodnice, kvůli DPP to bylo složité a peníze mi přišly zpětně v srpnu.