Uzavření dohody a nástup na 2. RD-dostanu peníze navíc?

tehuli
9. led 2014

ahoj holky mám zatím takovej teoretickej dotaz. Malej má 2roky a 4měsíce. Rodičák mám do 3let věku dítěte tedy do konce srpna a v září bych měla dostat ještě za srpen rodičák( mám starou variantu ještě). Jedná se mi o to, že jsem měla smlouvu na dobu neurčitou, ale zaměstnavatel ukončil 30.6.2013 činnost a výpověd dohodou jsme podepsali ted k 31.12.2013 (prý to takto jde). Ale já mám ted brigadu defacto ve stejné práci jen s novým provozovatelem. Jenže má dva zaměstnance a mě chce dát jen dohodu. Zvažujeme od března počít druhé dítě (až v březnu skrz bydlení,- stavíme dum, který by měl být dostaven na podzim), proto chceme termín porodu pokud by vyšlo nejdřív tak listopad - leden. To už bude malý chodit do školky od září. No ale jde mi o to zda se mi bude z té brigády počítat něco do rodičáku. Protože logicky už nebudu mít asi díky výpovědi dohodou nárok na MD, takže budu muset zažádat přes přítele o tu tříletou variantu ihned po event. narození dítěte. Jen mě zajímá jestli mi ta dohoda k něčemu bude popř. výpověd 31.12.2013 běží nějáká ochranná lhůta že?ale to už bych musela být asi těhotná je to myslím 170 dnů že?děkuji mockrát holky! snad to pochopíte z toho mého popisu🙂