Ahoj maminky. Stále pobírání rodicak. Dříve než skončí, tak se mi narodí druhé mimco. Na mateřskou mám nárok a žádá se o něj stejně jako na první tj 6-8 týdnů před porodem. Nicméně mě zajímá, jak s tím rodicakem? Mimčo by se mělo narodit začátkem dubna 2019 a rodicak mám do 2020 teď nevím přesně kdy. Předpokládám, že rodicak musím zrušit? Před tou mateřskou? Poraďte prosím. Dekuji
Přijdeš na pracák a řekneš, že jsi znovu těhotná, chceš navýšit rodičák a oznámíš den nástupu na mateřskou. Oni ti to automaticky stopnou k tomu datu, příjde ti i písemný rozhodnutí ("odnímá se RP z důvodu PPM") a hotovo. Tak to bylo u mě 🙂 já tam teda pak ještě zavolala, jestli na mě nezapomenou 😃
Měla jsem to podobně. Šla jsem na pracák s termínem, kdy budu nastupovat na PPM. Už na začátku jsem si brala rodičák jen na 19 měsíců, ale stejně jsem nedovybrala. Paní mi zjistila, kolik peněz mi zbývá vybrat a tu částku rozpočítala do měsíců, než jsem nastupovala na tu PPM a bylo. Navýšili mi to tenkrát asi na 17 tisíc.
Ano, rodičák musíš ukončit s nástupem na mateřskou. Nejlépe tam co nejdřív zajít a navýšit měsíční částku na maximum, aby si z toho vybrala co nejvíc.