Ukončení rodičáku. Kdy přesně mi končí?

2907
29. lis 2021

Holky prosim,vubec nevim kdy mi konci presne rodicak,dite je narozene 3.12. 2017 a mela jsem ho na 4 roky.Pred tim jsem byla osvc a cinost jsem ukoncila mesic pred porodem.Myslim jako ze uplne ukonceni s tim ze uz osvc nebudu ted bych mela byt zamestnana ale presne nevim od kdy a jestli musim jit neco ukoncovat na pracak nebo neco hlasit na pojistovnu,z pracaku mi zatim zadny dopis ohledne ukonceni neprisel.A chapu ze posledni rodicak mi prijde jeste v prosinci nebo uz nee.Dekuju za rady.

krisstina93
29. lis 2021

Těžko rict, rodicak nema nic společného s narozeninama dítěte, tam záleží jakou částku jsi mela nastavenou. Na pracáku nic ukončovat nemusíš, ale zbytek je individuální jak sis to nastavila, ono se to nenastavuje na dobu/ čas, ale na tu částku, tak si musis spočítat kolik už máš vybráno.

2907
autor
29. lis 2021

@krisstina93 aha takze kdyz mi celkem bylo vyplaceno 283 391 kc takze ted v prosinci mi jeste prijde a v lednu taky aby to bylo tech 300 000? Tak od kdy bych se mela nechat zamestnat az od ledna jde mi o zdravotni pojisteni abych nekde neco neprosvihla.A moc dekuju

krisstina93
29. lis 2021

@2907 zaměstnat se můžeš nechat klidne hned a ty poslední dvě dávky většinou slučují, tak je možné, že v prosinci přijde větší částka. Každopádně od ledna už musíš někde dělat nebo se hlásit na pojišťovně, to už nebudeš mít kryté pojištění.

2907
autor
30. lis 2021

@krisstina93 moc a moc dekuju