Ahoj holky,
prosím o radu - 9.8. nastupuji na MD s druhým dítětem, papíry k MD předávám přes zaměstnavatele. K jakému termínu mam ukončit RD s prvním dítětem na sociálce a jak se to tam oznamuje? Je na to nějaký formulář?
Jinak ideální je pobírat rodičovský příspěvek naposledy za červenec.a od srpna jit na PPM.
@marti89 Delala jsem to teď v dubnu. Volala jsem na ÚP, jakmile jsem předala papíry o md zaměstnavateli. Řekli mi, že takto jim to stačí. Měsíc po nástupu na md mi přišel dopis, že jsem ztratila nárok na vyplacení dávky rd a protože má md je vyšší než rd, není mi ani dorovnán žádný rozdíl.
Rd jsem i přes navýšení nestihla dobrat celou, ale to nijak nehrálo roli.
RD nestihnu dovybrat, byť jsem měla nastaveno max. možné čerpání, končí sama o sobě v prosinci. Tak bych pak nerada řešila kolizi dávek v jednom měsíci a něco vracet.
Ahoj, ja na MD nastupovala 10.7.Papiry jsem poslala zamestnavateli.Na urad prace jsem musela zavolat a pozadat o zastaveni RD.Takze jsem pani v cervnu volala a k 1.7. mi stopla RD.Pak mi neco trvrdila o tom, ze kdyz bude MD nizsi nez RD, takze mi zbytek dorovnaji ci co (za tech 9 dnu do nastupu na MD).Jestli jsem to spravme pochopila.Takze jsem zvedava, jak to ted v srpnu bude.
Hlavně abyste mela vyčerpaný cely rodičovský příspěvek do toho 9.8.jinak nic nehlásíte.pokud potřebujete vysi příspěvku zvýšit nebo snížit tak tam jdete ale jestli ne tak nemusíte.pro ne skoncite tim ze dovyberete příspěvek nebo vam vznikne překážka v jeho pobirani(tj.prechod na PPM)