Ahoj, chtěla bych poprosit o radu chci si dojít na sociálku aby mě informovali na co mám nárok v těhotenství a po porodu. Byla by nějaká z vás hodna a dala typ na otázky na socialce. Vím že peníze mi asi sami nabizet nebudou 🙂
Nemam odpracovaný rok takže vím ze budu pobírat jen rodičovský příspěvek tak jestli s tím máte nějaká už zkušenosti budu moc ráda za rady 🙂
@amalie0152 A co bys tak chtěla? 🙂 Dostaneš rodičák stejně jako ostatní. Nemůžeš si volit délku pobírání, když nemáš odpracováno dostatečně dní.
Dítě tak nějak mívají rodiče,ne stát. Takže platí všechno rodiče, ne stát🙂
@berenika39 dneska už si zvolit může. I žena která nemá nárok na mateřskou může volit až do výše 7600,- měsíčně.
Nebo volit přes přítele/ manžela.
Dál může zkusit žádat o porodné,a přídavky na dítě.
Porodné dávno neni
@drahuska1977 http://portal.mpsv.cz/soc/ssp/obcane/porodne a nám vyšlo porodné na druhé mimčo 😉
@drahuska1977 To, že na něj někdo nemá nárok, neznamená, že "dávno není". 😉
Jeste jsem slysela, ze socialne slabi mani narok na prispevek na stravu matky, pokud plne koji
Ahojky, zalezi kolik je vas doma. Paklize nemas odpracovanou dostatecnou dobu z davek statni socialni podpory Ti po porodu bude nalezet rodičovský prispevek, muzes zkusit i pridavky na deti. Zalezi v cem bydlíte-dum, byt -lze zkusit zadat prispevek na bydleni. Pak jsou tu jeste davky pomoci v hmotné nouzi-prispevek na zivobyti a doplatek na bydleni-vse se odviji od celkoveho prijmu domacnosti, clenu domacnosti a formy bydlení. Takze vyraz na urad prace-tam se jednodusse poptej na co máš narok na obou odděleních-davky statni socialni podpory, davky pomoci v hmotne nouzi
@martiniquest je to dieta v dobe kojeni cca 1000 a "proplaci" se v ramci davek pomoci v hmotne nouzi-prispevek na zivobyti-paklize je na tuto davku narok-je narok na dietni stravovani
@amalie0152 tak v tehotenstvi nedostanes nic a po porodu si zazadas o Rodicovsky prispevek a ten budes mit na 4 roky pokud nemas manzela ci pritele potom muzes delku a vysku RP
menit,vlastni zkusenost..Jinak se te nanic ptat nebudou prineses formular a je to