Ahoj, chtěla bych poprosit o radu chci si dojít na sociálku aby mě informovali na co mám nárok v těhotenství a po porodu. Byla by nějaká z vás hodna a dala typ na otázky na socialce. Vím že peníze mi asi sami nabizet nebudou
Nemam odpracovaný rok takže vím ze budu pobírat jen rodičovský příspěvek tak jestli s tím máte nějaká už zkušenosti budu moc ráda za rady
@amalie0152 A co bys tak chtěla? Dostaneš rodičák stejně jako ostatní. Nemůžeš si volit délku pobírání, když nemáš odpracováno dostatečně dní.
Dítě tak nějak mívají rodiče,ne stát. Takže platí všechno rodiče, ne stát
@berenika39 dneska už si zvolit může. I žena která nemá nárok na mateřskou může volit až do výše 7600,- měsíčně.
Nebo volit přes přítele/ manžela.
Dál může zkusit žádat o porodné,a přídavky na dítě.
Porodné dávno neni
@drahuska1977 http://portal.mpsv.cz/soc/ssp/obcane/porodne a nám vyšlo porodné na druhé mimčo
@drahuska1977 To, že na něj někdo nemá nárok, neznamená, že "dávno není".
Jeste jsem slysela, ze socialne slabi mani narok na prispevek na stravu matky, pokud plne koji
Ahojky, zalezi kolik je vas doma. Paklize nemas odpracovanou dostatecnou dobu z davek statni socialni podpory Ti po porodu bude nalezet rodičovský prispevek, muzes zkusit i pridavky na deti. Zalezi v cem bydlíte-dum, byt -lze zkusit zadat prispevek na bydleni. Pak jsou tu jeste davky pomoci v hmotné nouzi-prispevek na zivobyti a doplatek na bydleni-vse se odviji od celkoveho prijmu domacnosti, clenu domacnosti a formy bydlení. Takze vyraz na urad prace-tam se jednodusse poptej na co máš narok na obou odděleních-davky statni socialni podpory, davky pomoci v hmotne nouzi
@martiniquest je to dieta v dobe kojeni cca 1000 a "proplaci" se v ramci davek pomoci v hmotne nouzi-prispevek na zivobyti-paklize je na tuto davku narok-je narok na dietni stravovani
@amalie0152 tak v tehotenstvi nedostanes nic a po porodu si zazadas o Rodicovsky prispevek a ten budes mit na 4 roky pokud nemas manzela ci pritele potom muzes delku a vysku RP
menit,vlastni zkusenost..Jinak se te nanic ptat nebudou prineses formular a je to