Ahojte, chtěla bych od vás zkušenějších poradit, kdy je nejlépe nastoupit na MD, když TP mám 17.10.2016? 😉 Jsem prvorodička a nevím si rady - tak nějak jsem vydedukovala, že nejlépe nastupovat začátkem měsíce, než někdy od půlky, což by znamenalo nastoupit od 3.9. (pondělí) na MD? A jak je to s nevyčerpanou dovolenou - mám ji vybrat ještě před nástupem na MD nebo až po rodičovské, nebo mi ji může zaměstnavatel proplatit (že bych ji nečerpala, ale neachala si ji proplatit)... A když na MD budu i v části roku 2017, vznikne mi nárok na dovolenou i za ten rok 2017? Předem moc děkuji za tipy/rady 😎
Moc děkuji 🙂
Ahoj, nastupuje se 6-8 nedel před TP.Nejlépe 6.Dovolená se čerpá po MD , RD navazuješ hned po MD, při RD si můžeš libovolně přivydělat. Ano, během MD máš nárok na dovolenou, vše si pak vybereš.
Jen pozor kdy skončíš MD, protože R příspěvek za každý měsíc je stejny. Kdyz skončíš v půli měsíce a M příspěvek bude vyšší než R příspěvek, nic uz za ten mesic nedostaneš. Pokud nižší, dají zbytek do velikost R příspěvku (já to neřešila ).Hodně štěstí