Termín odchodu na MD podle kterého TP? Podle UTZ nebo MS?

fatal_error
24. bře 2017

Ahoj, prosím, nerozumím jedné věci. Mám dlouhé cykly a tak se stalo, že se termín porodu podle menstruace liší od termínu podle UTZ o celých 12 dnů. Gynekoložka mi v průkazce pořád operuje s datem dle MS, ale v zařízení, kde jsem byla na screeningu, počítají termín dle UTZ, což mimochodem reálně odpovídá ovulaci. Teď nevím, jestli co se týče nástupu na MD, si můžu vybrat, případně který z těch termínů se bude počítat. Předem díky moc za vysvětlení.

babovka_babovicka
24. bře 2017

@fatal_error mě se sestřička u gynekologa ptala , jaké datum chci zohlednit 😉. Jim je to v podstatě jedno, z mé zkušenosti. Dokonce jsem chtěla nastoupit na MD od 1.v měsíci a v práci dokončit celý měsíc, tak mi kvůli tomuto posunula i datum porodu..

fatal_error
autor
24. bře 2017

@babovka_babovicka Bezva, děkuju moc. Budu to brát tak, že pravděpodobně si budu moct vybrat. A ještě se zeptám, jak moc dopředu to datum odchodu potom potřebuju nahlásit na úřadech? Totiž já se asi zařídím až podle toho, jestli mě v práci vypečou s prodloužením smlouvy nebo ne.

fatal_error
autor
24. bře 2017

Totiž pokud mi prodlouží smlouvu, kterou mám do konce června, budu chtít být v práci co nejdéle, pokud neprodlouží, tak budu chtít na MD nastoupit co nejdřív, abych byla co nejkratší dobu na pracáku/neschopence. Takže v nejhošim případě bych pak potřebovala nastoupit na MD během 17 dnů a to nevím, jestli jde, jestli to neni moc narychlo.

babovka_babovicka
24. bře 2017

@fatal_error na žádný úřad se přechod na MD nehlásí, gynekolog ti dá při poslední návštěvě před daným termínem odchodu na MD papír, který výplní a ty ho do daného data pouze předáš zaměstnavateli..
Nemyslím si, že je zákonná lhůta, do kdy přesné datum zaměstnavateli musíš sdělit..
Prostě "tak nějak před"..🙂)

babovka_babovicka
24. bře 2017

@fatal_error podle mých počtů ti to v klidu vyjde - počkáš, co smlouva a pak teprve budeš volit termín nástupu 6 nebo 8 týdnů před 😉

fatal_error
autor
25. bře 2017

@babovka_babovicka bezva, dekuju moc.